Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Tarolt a ZsÖK a Made in Pécs-díj átadóján

2018. január 10. - EuroAstra

pecsimuhely.jpgNégy díjat nyertek el a Zsolnay Örökségkezelő NKft.-hez tartozó intézmények és programok január 5-én, a Made in Pécs-díj átadóján. A nyolc kategóriából háromban győzött a ZsÖK, a díj történetében még nem volt példa arra, hogy egy cég ennyi díjat bezsebeljen.

 

A Made in Pécs városmagazin minden évben összegzést készít az esztendőről, és több kategóriában Made in Pécs-díjra jelöl értékes és fontos helyi kezdeményezéseket.

A díj megalapítása óta még soha nem fordult elő, hogy valamelyik jelölt két egymást követő évben nyerni tudott volna kategóriájában, azonban a Zsolnay Fényfesztiválnak sikerült a bravúr: idén újra győzedelmeskedett Az év eseménye kategóriában. A zsűri indoklása szerint: „A Zsolnay Fényfesztivál minőséget képvisel, az emberek figyelmét felkelti és kimozdulnak otthonról gyönyörködni a látványosságokban. A Székesegyház előtti tér minden alkalommal zsúfolásig megtelt kíváncsiskodókkal, ami nem is csoda, hiszen a fényfestő verseny egész egyszerűen káprázatos volt. Szépre sikerült az egész belvárost beborító fényorgia, jók voltak a napközbeni utcaszínházi produkciók, az utcák, terek tele voltak emberekkel, lüktetett, élt a város, jó volt pécsinek lenni a Fényfesztivál alatt.”

(lásd: https://euroastra.hu/hatalmas-tomeg-es-elkepeszto-siker)

 

Az év művészeti eseménye kategóriában a Zsolnay Negyed m21 Galériájában ősszel bemutatott Párhuzamos avantgárd – A Pécsi Műhely 1968–1980 című kiállítás diadalmaskodott, amely a kivételes művészcsoport tevékenységét mutatta be, jelentős korabeli művek és archív anyagok révén. A kiállítás a Ludwig Múzeum segítségével jött létre.

http://www.pecsigaleria.hu/pecsi_galeria_m21_galeria

 

A Művészetek és Irodalom Háza az 1980-as évek óta sokoldalú közművelődési, művészeti intézmény, amely interdiszciplináris jellegénél fogva a régió és a város különböző művészeti ágainak és az ezek iránt érdeklődő közönségnek igazi otthona, rendezvényeinek gazdája, képviseleti szerveinek székhelye. Mindezek elismeréseként érdemelte ki a Made in Pécs Nívódíját.

http://www.pmh.hu

 

Ugyancsak Nívódíjat nyert a Zsolnay Kulturális Negyedben működő Bóbita Bábszínház. A Bóbita Bábszínház 1961-ben jött létre Pécsett, igényes előadásai, humoros bemutatói azóta is kedveltek nemcsak a gyerekek, de a felnőttek körében is.

http://www.bobita.hu

 

Reménykedtünk benne, hogy talán egy-két díjat sikerül elnyerni, de ekkora sikerre mi sem számítottunk. Különösen örömteli, hogy a különböző díjazottak jól bemutatják azt a sokszínűséget, azt a komplex kulturális kínálatot, amit a ZsÖK képvisel – mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője, aki egyúttal megköszönte az elismerést a zsűrinek.

 

http://www.zsokkft.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr1913560715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása