Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

COT-riport: Kiugró dolláreladás, folytatódó aranyvásárlás

2017. augusztus 15. - EuroAstra

images_4.jpgA legutóbbi COT-riport által vizsgált időszakban (augusztus 2 – augusztus 8) a spekulatív céllal kereskedők körében kiugró volt a dollár-eladás, míg az IMM (International Monetary Market) euró long pozíciói hatéves rekordot értek el, nem sokkal elmaradva a 2007-es csúcstól. A dollár számára nyomást jelentett az is, hogy már harmadik hete folyik a jen short pozícióinak zárása.

 

Az árupiaci termékek terén az alapok enyhén eladóvá váltak az augusztus 8-cal záródó egyhetes időszakban – mindez egy hathetes vásárlási folyamatot követően történt, amely alatt a nettó long pozíciók 285%-kal nőttek.

 

Folytatódott a nemesfémek vásárlása biztonsági menedék céljából, bár a vártnál erősebb, júliusra vonatkozó foglalkoztatási jelentés némileg visszavetette az aranyat és az ezüstöt. A Trump elnök néhány nappal ezelőtti, Észak-Koreára vonatkozó„soha nem látott tűzviharral” való fenyegetése előtti három hétben az arany nettó long pozíciója 110.000 kontraktussal emelkedett, amelynek nagyobb része short-zárás volt. A COT-riport által vizsgált időszak végére kialakult arany nettó long pozíció a fele volt az elmúlt egy év maximumának, és az ezüst nettó long is 28%-kal elmaradt az elmúlt egy év maximumától.

 

A magas minőségű réz nettó long pozíciója új rekord magasságokba emelkedett, köszönhetően azoknak a megnövekedett kínai kereslettel kapcsolatos spekulációknak, amelyek komoly támaszt jelentettek a réz árának.

 

Az olajnak nyugodt hete volt, az ár egy szűk sávon belül maradt. Azt követően, hogy az elmúlt hat hétben megduplázódott az olaj nettó long pozíciók mérete, némi korrekció történt az augusztus 8 előtti egyhetes időszakban.

 Ole Hansen, Saxo Bank

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8312749268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása