Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Több, mint 300 kárbejelentést hozott a vasárnapi vihar

2017. augusztus 10. - EuroAstra

index.jpgA vasárnapi heves zivatarok, melyek több településen jégesővel érkeztek, és az erős szél miatt több mint 300 kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz vasárnapeste óta. A károk átlagértéke pedig elérte az 50 ezer forintot - közölte a társaság.

 

A heves esőzéssel és villámokkal érkező viharos időjárás országszerte jelentős károkat okozott. A K&H Biztosító összegzése szerint vasárnap este óta 328 kárbejelentés érkezett a társasághoz. A károk becsült értéke összesen 16,4 millió forint, így az egy káreseményre jutó átlagos kár értéke több mint 50 ezer forint.

 

A K&H Biztosító adatai szerint 2017-ben eddig a viharokhoz, nagy esőzésekhez kapcsolódóan a lakás- és vagyonbiztosításokhoz köthetően összesen közel 5700 kárbejelentés érkezett, ezen belül a lakásbiztosításoknál átlagosan 45 ezer forint volt a tényleges károk értéke. A leggyakoribb káreset idén az eddigi tapasztalatok szerint a viharkár volt.

 

Kaszab Attila, a társaság vezérigazgató-helyettese, a nem-életbiztosításokért felelős vezetője szerint érdemes elővigyázatosnak lenni, ellenőrizni a tetőt, a vízelvezetőket, nyílászárókat még a viharszezon előtt, ha pedig mégis bekövetkezik a kár, akkor kulcsfontosságú a megfelelő dokumentálás.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr2312732072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása