Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Pénteken kezdődik a 15. Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztivál és Workshop Abaligeten

2017. augusztus 09. - EuroAstra

image1_690_preview.jpg2017. augusztus 11-13. között ismét a festői szépségű Abaliget ad otthont a Bluegrass Zenei Egyesület (HuBMA) 15 éve hagyományos nemzetközi fesztiváljának.A fesztiválon a műfaj neves nemzetközi és hazai előadói lépnek színpadra, valamint pénteken és szombaton zenei workshopra is sor kerül. A huszonöt koncertet felvonultató esemény és a workshop látogatása egyaránt ingyenes.

 Az augusztus 11-én kezdődő ingyenes fesztivál programjának fellépői között a bluegrass hazai és külföldi képviselői mellett jeles akusztikus zenei fellépőket hallhatnak a látogatók.
A bluegrass Amerikában kialakult akusztikus zenei stílus, a fesztivált szervező Bluegrass Zenei Egyesület célja, hogy a hazánkban még kevéssé ismert stílust megismertesse és megszerettesse a közönséggel.

Pénteken a Solc Boys (CZ) mellett a pécsi Tarnai Acoustic, az Ireg és a budapesti Acoustic Guitar Caffe, valamint a  Fejér megyében klasszikusnak számító PASSZ együttes lép színpadra.
Szombaton és vasárnap is kitűnő programok közül válogathatnak az érdeklődők, ekkor hallható többek között a Heartbeats (SK), a Poa Pratensis, a Pannongrass, a Half Page, valamint a Kentucky Harmony.

A gyermekműsort szombaton a Dalmesterek produkció biztosítja, a vasárnapi szentmisén pedig a Hungarikum együttes szolgálatára kerül sor. 
A nap sztárvendége Marina Jay &Nik Poremba (A), a hazai kiválóságok közül a Nightingale, a Nojata, az Önként és Dalolva Társulat, valamint ifj. Vitányi Iván szerepelnek.

 Az ingyenes zenei workshop helyszíne is az abaligeti tópart lesz, ahol lehetőség nyílik az önálló hangszeres játék és a közös zenélés élményének kipróbálására egyaránt.
A workshopon a műfaj szlovák művészei segítenek az érdeklődőknek elsajátítani a bluegrass jellegzetes zenei stílusjegyeit.
A workshopon előzetes regisztrációval INGYENESEN vehetnek részt az érdeklődők, a workshop@bluegrass.hu e-mail címen jelezhetik részvételi szándékukat.

 Az idei fesztivál megrendezéséhez hagyományosan Abaliget Önkormányzata, az Osztrák Kulturális Fórum és a Szlovák Intézet nyújt támogatást.

 A fesztivál és a zenei workshop részletes programja a bluegrass.hu oldalon is megtalálható.

 Program

2017. augusztus 11., péntek 
17:30 Ireg
18:20 Acoustic Guitar Cafe
19:10 Passz
20:00 Tarnai Acoustic
20:50 Solc Boys (CZ)

2017. augusztus 12., szombat 
13:30 Abaligeti barlang bejáratánál: gyermekműsor a Dalmesterekkel
15:00 Horváth Bálint
15:50 Gyánó Huba
16:40 Half Page
17:30 Miskolci Bluegrass Band Family
18:20 Poa Pratensis
19:10 Hungarikum Együttes
20:00 Pannongrass
20:50 Heartbeats (SK)

2017. augusztus 13., vasárnap 
11:00 Abaligeti templom: Mise a Hungarikum Együttes szolgálatával
15:00 Nightingale
15:50 ifj. Vitányi Iván
16:40 Önként és Dalolva Társulat
17:30 Jászai-Németh duó
18:00 Nojata és barátai
18:50 Marina Jay & Nik Poremba (A)
19:50 Kentucky Harmony
20:40 Abaliget Oldcomers 

 

 

www.hubma.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr412731868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása