Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Átadták a halőrzést támogató vízi járműveket Agárdon

2017. augusztus 09. - enigma.enigmaticus

1_749_preview.jpgTovábbra is a kiemelten támogatott feladatok között szerepel a hazai halfajokat veszélyeztető kárókatona gyérítése, a halélőhelyek fejlesztése, a halászati őrzéshez szükséges egyenruha- és eszközbeszerzés támogatása - hangsúlyozta Ugron Ákos Gábor, állami földekért felelős helyettes államtitkár a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) halőrzést támogató eszközök ünnepélyes átadó eseményén.

 

A Velencei-tavi rendezvényen átadásra került a halászati őrzést segítő 39 db csónaktest, 30 db belső égésű és 10 db professzionális kategóriájú elektromos csónakmotor, valamint a vízijárművek szállítására alkalmas 23 db utánfutó a MOHOSZ kedvezményezett tagszövetségei, speciális jogállású tagjai, illetve tagszövetségeinek egyesületei részére.

 

A halőrzés hatékonyságának javítását célzó eszközbeszerzések támogatására - 70%-os támogatási intenzitással - eddig összesen 260 269 494 Ft összegű forrást biztosított a tárca a MOHOSZ részére. A támogatásból korábban már beszerzett összesen 20 db gépjárművet 2017 májusában vehették át a MOHOSZ tagszervezeti rendszerébe tartozó halgazdálkodásra jogosult kedvezményezettek.

 

Ugron Ákos hozzátette, a természetes vizeink halállományának védelmében végzett halászati őrzés hozzájáruláson kívül számos más támogatást is nyújtott és nyújt a tárca a MOHOSZ, továbbá egyes tagjai és speciális jogállású tagjai részére, többek között az őshonos halfajaink állományának fennmaradása, valamint a horgászat népszerűsítése érdekében.

 

A támogatási program ebben az évben is folytatódik, melynek keretében újabb 100 millió forint összegű forrást nyújt át a Földművelésügyi Minisztérium a MOHOSZ részére.

 

Idén a tárca több 10 millió forinttal támogatja az őshonos halállomány megőrzése érdekében megvalósítandó, nem őshonos halfajok állományának gyérítésére irányuló ökológiai célú, szelektív halászathoz szükséges halászeszközök beszerzését, emellett ugyancsak több 10 millió forint támogatás jut a MOHOSZ országos léptékben megvalósuló Horgászsuli utánpótlás-nevelési és oktatási programjának megvalósítására is.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr9612731928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.