Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Az én meteorológiám

2018. április 20. - enigma.enigmaticus

idojaras21.jpg-  Családom elsősorban a meteorológiára kíváncsi a tévében. Hiába mondom, hogy csak akkor derül ki az igazság, amikor a prognózis már elveszítette jelentőségét.

 

Tovább

Forradalom előtt áll a gyógyszerpiac -- A regeneratív orvosi eljárások, mint az őssejt-terápia és a génterápia a következő években feje tetejére állítják majd a piacot

roland_berger_regenerative_medicine.jpgA regeneratív orvoslás új terápiás eljárásokkal rukkolhat elő a rákos megbetegedések, a genetikai rendellenességek vagy az autoimmun betegségek kezelésében. Az új terápiák piaca gyors növekedésnek indult, mely 2020 és 2025 között évente várhatóan 33 százalékkal bővül majd. Ennek ellenére a nagy gyógyszergyártó cégek feltűnően nem törődnek a változásokkal, mellyel azt kockáztatják, hogy a piac jelentős részétől eleshetnek. Többek között ezek a főbb megállapításai a Roland Berger legújabb, „Regeneratív orvoslás – A terápiás készítmények következő generációja felforgatja gyógyszerpiacot” című tanulmányának.

Tovább

Balázs Béla-díjasok az Urániában

balatzsb.jpgA mozgókép területén végzett kiemelkedő alkotótevékenysége, valamint művészi teljesítménye elismeréseként 2018-ban Balázs Béla-díjban részesült Fazekas Lajos filmrendező, Domonyi Rita dramaturg, Tasnádi István forgatókönyvíró, rendező és Lajos Tamás producer. Az Uránia Nemzeti Filmszínház az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával április 20. és 27. között válogatást mutat be munkáikból. A vetítéseken közönség az alkotókkal is találkozhat.

 

Tovább

Ipar 4.0 – kapuk előtt az új ipari forradalom

industrie-4_menta_bitport.pngGyökeresen átalakul az ipari tevékenység az egész nyugati világban, beleértve Európát is. Az Ipar 4.0-nak nevezett szemlélet- és technológiaváltás mostanra már Magyarországot is elérte. Ráadásul nem csak a multinacionális nagyvállalatok, hanem a hazai kis- és közepes cégek is bekapcsolódnak a folyamatokba.

 

Tovább

Eleged van az életedből? 4 jó tipp, hogy mit kezdj magaddal, ha világgá mennél

onkenteskedj_borneon_egy_orangutanoviban.jpgBiztos, hogy te is gondoltál már arra, hogy fogd magad, beszállsz az autódba, vagy felszállsz a vonatra, és mindegy merre, de irány a nagyvilág. Nem számít a család, a párkapcsolat, a munka – mész, és kezdesz mindent elölről, távol a mostani gondoktól és nyomasztástól. Négy jó ötlet, hogyan és hol kezdd újra az életet.

 

Tovább

5 dolog, amit nem tudtunk a cukorról

images_67.jpgA sajátos magyar ízlésvilágba elég sok furcsaság belefér: nem elég, hogy a porcukrozzuk az amúgy is édes ételeinket, például a palacsintát; számtalan főételünk is van, ami valójában desszert – így a mákos tészta –, ráadásul sokan még egy fogáson belül is keverik az egymással ellentétes ízeket, gondoljunk csak a szalonnás-cukros túrós csuszára, vagy a borsos-cukros káposztás tésztára. A Coca-Cola Magyarország országos felméréséből kiderült, hogy mi, magyarok meglehetősen édesszájúak vagyunk, így nem árt, ha ismerünk pár trükköt amellyel egészséges mederben tarthatjuk cukorbevitelünket. Összegyűjtöttünk néhány tévhitet, melyek eloszlatásával sikeresebben kontrollálhatjuk, mennyi cukrot fogyasztunk a mindennapokban.

 

Tovább

Ember és robot együtt dolgozik a Fujitsu és a KUKA közös projektjében

aaa_44.jpgA Fujitsu és a KUKA „co-creation” projektje egyedülálló ember-robot együttműködést valósít meg közvetlenül a gyártósor mellett, az elektronikus komponensek összeszerelése során. A robotizált folyamatok automatizálása megváltoztatja a nagy érzékenységű számítógépes alaplapok gyártását. Az új Ipar 4.0 megoldás lehetővé teszi az alaplapok rendkívül pontos kezelését és tesztelését. A robot szorosan együttműködik az emberekkel a gyártósor mellett. Érzékeli a közelségüket, és lassítja mozgását a balesetveszély megelőzésére. A robotokat emberi munkaerővel tanítják be a robotkarnak adott manuális irányítással. Az egyes lépések gépi tanulás útján ágyazódnak be a robot memóriájába.

 

Tovább

Rekord született a lakáspiacon

hitelaranyok_20180418.pngKözel 96 ezer lakáshitelre adtak engedélyt a bankok 2017-ben, ami 9 éves csúcsot jelent ezen a piacon. A BankRáció.hu elemzése szerint jól látható az ingatlanpiaci élénkülés a lakáshitelezésben is: 2014 és 2017 között a lakás-adásvételek számának évi 6-28 százalékos növekedésével párhuzamosan 18-32 százalékkal nőtt a lakáshitelek száma. A fokozott lakáshitelezési versenyben jelentős különbségek lehetnek a bankok ajánlatai között, ami a teljes visszafizetendő összegben milliós eltérést eredményezhet, ezért érdemes alaposan átnézni a teljes kínálatot.

 

Tovább

PUBG Ransomware – Játékkal szerezhetjük vissza kódolt adatainkat

image12_7.jpgAz ESET szakemberei újfajta zsarolóvírusra hívják fel a figyelmet, amely ezúttal nem pénzt, hanem egy órányi játékot kér az adatokat helyreállító kulcsért. A zsarolóvírusok közel öt éves története során már voltak hasonló kártevők, de talán ez az első eset, amikor egy toplistás játékkal kell az áldozatoknak játszaniuk adataik visszaszerzéséhez.

 

Tovább