Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Szólásmondások 2017.

2017. november 23. - enigma.enigmaticus

kutyamacska_baratsag.jpgÉs mégis mozog a hármas metró ajtaja!

Tovább

Év végéig minden munkavállaló számára ki kell adni az idei szabadságot! -- Főként a kisebb cégek maradhatnak el a szabadságok kiadásával

happy-new-year-2018-images-1.jpgKevesebb mint másfél hónappal a naptári év vége előtt egyre több cég kénytelen azzal szembesülni, hogy kisebb-nagyobb fennakadásokkal is jár majd, ha a Munka törvénykönyvének (Mt.) megfelelve minden munkavállalójának kiadja az idei évben esedékes szabadságát. A Trenkwalder arra figyelmeztet, hogy a szabadság idei kiadásának elmaradása főszabály szerint akkor is jogszabálysértésnek minősülhet, ha az adott időszakban a munkavállaló sem akart szabadságra menni.

 

Tovább

Így könnyítheted meg a visszatérést a munkába szülés után

images_43.jpgA gyermekvállalás még ma is mumus a munkaerőpiacon: sokszor már az állásinterjún felmerül a kérdés, hogy a jelentkező szeretne-e a jövőben gyereket vállalni. A női munkavállalók később is félve osztják meg munkaadójukkal a gólyahírt, hiszen nem ritka, hogy válaszul a munkáltató olyan környezetet teremt, amellyel megnehezíti a visszatérést a munka világába. A Perfekt Zrt. oktatási szakértője az alábbiakban tippekkel segít, hogy miként erősíthetjük munkaerőpiaci helyzetünket szülés után.

Tovább

Az ország legjobb játékai - avagy mit tegyünk a karácsonyfa alá - egy lehetőség a választásra

image3_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepek előtt évről évre egyre nagyobb fejtörést okoz, mivel is lepjük meg a gyerkőcöket karácsonykor. Ilyenkor is támaszkodhatunk családtagjaink és barátaink véleményére, vagy akár szakemberek tapasztalataira, hogy biztos a legmegfelelőbb ajándékot válasszuk.

 

Tovább

Milliárdokat költenek a magyarok játékokra az ünnepek alatt

csurga-karacsonyi-disz-hatterek-2.jpgA karácsonyi szezonban online vásárláskor átlagosan 8000 forint, bolti beszerzéskor 6500 forint értékben kerül játék a magyar szülők, nagyszülők kosarába alkalmanként, a REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint összességében minden második gyermek legalább tízezer forintnyi ajándékot kap. Tízből nyolc családban fejtörést okoznak az ünnephez köthető kiadások, ennek ellenére az idei utolsó negyedévben is az éves eladások közel 50 százaléka realizálódik a játékpiacon.

Tovább

A digitális gazdaság kihívásai

accenture_new_skills_now_infografika.jpgÚj tanulmányt mutatott be az Accenture: az anyag a digitális gazdaság kihívásaira keresi a választ.  A szakemberek a kiszolgáltatott munkaerő-piaci szereplők támogatásának lehetőségeiről és a legsürgősebb feladatok bemutatásáról szóló kutatás során több mint 40 szakembert, véleményvezért kérdeztek meg, 130 millió álláshirdetést elemeztek ki, illetve 100 munkaerő-fejlesztési programot is áttekintettek az Accenture munkatársai.

 

Tovább

Komoly baj lehet a szabálytalan szívverés hátterében

0171_pitvarfibrillacio_1.jpgA szívritmuszavar leggyakoribb formája a pitvari remegés, azaz pitvarfibrilláció, amelynek olyan súlyos szövődményei lehetnek, mint a szívelégtelenség vagy a stroke, ha nem kezelik megfelelően. November 20. és 26. között, a Pitvarfibrilláció Hetén a még nem diagnosztizált, pitvarfibrillációval rendelkező személyek kiszűrésének fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Tovább

A Budapest Bank és az Oney megsértette a THM feltüntetésének szabályait

mnblogo_4.jpgAz MNB 2017. november 21.-én közzétett határozataiban 18 millió, illetve 9,5 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Budapest Bank Zrt.-t és az Oney Magyarország Zrt.-t – többek között – a teljes hiteldíj mutató feltüntetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt. A társaságok a hitelkártya-termékeik reklámozása során számos esetben nem feltűnően jelenítették meg a hiteltermékek költségeit összegző, a fogyasztói döntést segítő THM értékét.

Tovább

Kowalsky meg a Vega

vega.jpgÚj klip + 15 éves jubileumi nagykoncert az Arénában. A Kowalsky meg a Vega egész évben koncertezik és mindig valami újra készül. A 2018-ban betöltendő 15 éves jubileumukra számos meglepetéssel készültek és készülnek. 2017 októberében jelent meg a „kilenc” cím dupla albumuk, amelyen 10 vadonatúj és további 24 korábban megjelent válogatás dal hallható.

 

Tovább

50 éves a Táncdalfesztivál

tancdal.jpgAz év koncertshow-ja az Arénában. A Táncdalfesztiválok a hatvanas évek végén megmozgatták az egész országot. Az 1967-1968-as fesztivál 50 éves évfordulóján, 2018. január 13-án nagyszabású koncerttel idézik meg a magyar könnyűzene aranykorát.

 

Tovább