Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Pályamódosítások

2017. augusztus 18. - enigma.enigmaticus

fejleckep.pngA neve elhallgatását kérő, pályamódosításért és tanácsadásért felelős helyettes államtitkár néhány szakmát ajánlott a felsőoktatási intézménybe fel nem vett diákoknak, a választott orvosi, mérnöki, tanári, gyógypedagógus és egyéb szakmák helyett.

Tovább

Mi lenne a menedék a kötvénypiacon egy koreai konfliktus esetén?

south_korea_koreas_tensions914357.jpgA nagy konfliktusok és bizonytalanságok idején a befektetők a kockázatosabb eszközökből a stabilabb eszközökbe, hagyományosan aranyba, USA állampapírokba, svájci frankba és dollárba teszik a pénzüket. Ha Észak-Korea holnap kilő egy rakétát Guam szigetére, akkor a befektetők a hagyományokat követve ezeket az eszközöket vásárolnák – de kérdés, hogy gondolkodás nélkül másolnák-e a régi, jól bevált menekülő stratégiákat.

 

Tovább

Sci-fibe illő tervekkel készült megnyerni a II. világháborút a Luftwaffe

 luft.jpgFából és alumíniumból készült sugárhajtású repülőgépek, távirányítású hőkövető rakéták, szuperszonikus sebességű bombázók. A II. világháború alatt a Harmadik Birodalom mérnökei számtalan befejezetlen vagy csak tervrajzokon létező ötletekkel jelentkeztek, melyek közül néhány képes lett volna teljes városokat is eltüntetni a Föld színéről.

 

Tovább

Három nap a gyermekeké - jön a Szamárfül Fesztivál

szamarful.jpgAugusztus 18-20. között, az önfeledt játék és a közös élmények varázsbirodalmává változik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed a Szamárfül Családi Fesztiválon. A hatodik alkalommal megrendezett eseményen több mint 100 program várja a gyerekeket, köztük Palya Bea és a Kolompos együttes koncertje. A fesztiválon megnyílik az országban a legnagyobb játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás, a JáTECHtér.

 

Tovább

Alapkőletételre került sor egy új, felsőkategóriás lakópark, a Csillaghegy Residence kivitelezésében

csillagh.jpgA projekt egyik érdekessége, hogy az ingatlanfejlesztő, Füzesi Attila vadonatúj szereplő a piacon. A hazai lakóingatlan-fejlesztésekben lát fantáziát Füzesi Attila, az egyik legsikeresebb hazai üzletember. Füzesi neve itthon keveseknek ismerős, bár korábban a Figyelő, majd a Forbes is részletes portréban mutatta be.

 

Tovább

Országos népművészeti kiállítás nyílik a Mesterségek Ünnepén a reformáció 500 éves évfordulója tiszteletére

ref5.jpgA Reformáció 500 éves évfordulójának alkalmából a 31. Mesterségek Ünnepén a programokban és a tárgyi kiállítók körében is kitüntetett figyelmet kapnak a protestáns egyházak hagyományai.

 

Tovább

Bogányi Gergely és a Virtuózok ünnepi koncertje augusztus 20-án a Margitszigeten

misi.jpgAz ifjú tehetségek és sztárvendégeik különleges programmal készülnek a nyári nagykoncertre. A Budapesti Nyári Fesztivál immár hagyományosan a Virtuózok gálakoncertjével köszönti a nemzeti ünnepet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 20-án 20 órától, amelynek része a tűzijáték élő közvetítése is.

 

Tovább