Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Az ideális polgármester

2018. június 25. - enigma.enigmaticus

pataki-rendeletlenul-1.jpgAz ideális polgármester megnyerő külsejű. Nem túl fiatal, mert tapasztaltnak, rutinosnak kell lennie. Viszont nem túl öreg, mert elvárják tőle, hogy életerős legyen, bírja a gyűrődéseket. Munkájában soha nem vét hibát, otthon van a közigazgatás elméletében és gyakorlatában, félkézzel vezeti le a húsz napirendi pontból álló testületi üléseket.

Tovább

Jegybanki intézkedések a nem megfelelő kibocsátói jelentések miatt

mnblogo_8.jpgAz MNB  2018. június 22.-én közzétett határozatában 2,5 millió forint bírsággal sújtotta a budapesti székhelyű SET GROUP Nyrt.-t, mivel a kibocsátó a 2016. évre és 2017. első félévre vonatkozó jelentése részét képező összevont (konszolidált) beszámolóját nem a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal állította össze. A jegybank emellett – a 2017. évről szóló éves jelentéseket érintő kisebb hiányosságok miatt – a tájékoztatási előírások fokozott betartására figyelmeztette az ERSTE BANK HUNGARY Zrt.-t, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt-t., valamint a KONZUM Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-t is.

Tovább

A nők és a futás: már közel 2.000 kitöltés

kitolt.jpgNagy érdeklődés mellett zajlik a 21 Nő az egészségügyért alapítvány és a Budapest Sport Iroda (BSI) közös kezdeményezése: az első országos kutatást a nők és a futás témában. A kitöltések száma megközelíti a 2000-ret, és folyamatosan emelkedik! Lubics Szilvia hosszútávfutó és ultramaratonista, illetve Ónodi Eszter színésznő is megválaszolta már a kérdéseket.

 

Tovább

Hogyan idd a whiskyd?

viszki-.jpg5+1 hűsítő tipp nem csak whisky-imádóknak. Tisztán, jéggel, forrón, koktélként: nem is gondolnánk, milyen sokféle verzióban kerülhet poharunkba Skócia legnépszerűbb export terméke. Télen fel is melegedhetünk mellette, nyáron pedig ízlésünknek vagy az alkalomnak megfelelő frissítőt készíthetünk belőle. A scotch, avagy a skót whisky azoknak is tartogat meglepetéseket, akik egyébként nem rajonganak az aranyló ital karakteres ízéért.

 

Tovább

Így teremts összhangot a stílusod és az alakod között

oszlop.jpgVásárolj tudatosan, az alkatodhoz illően! Most, hogy itt a nyár és a bikiniszezon, mindenki számára kiemelten fontos kérdés, hogy mit válasszon a nyári trendkínálatból, ami igazán jól áll neki. Ami kiemeli az előnyös adottságait és jótékonyan elkendőzi azt, ami nem tökéletes.

 

Tovább

Bodor Johanna koreografál az európai „legek” fesztiválján Marica grófnő a Fertő-tónál

morbisch-magyar2.jpgA Mörbisch-i Seefestspiele gigaméretű, 3600 négyzetméteres színpadának közepéig a kulisszából 35 lépést kell megtenni. Ez volt az első, amit rögtön kiszámolt a helyszínen Bodor Johanna, miután felkérték: idén nyáron ő legyen a koreográfusa a Marica grófnőnek a Fertő-tónál. A Mörbisch-i Seefestspiele voltaképpen a „legek” kulturális attrakciója. A legtermészetesebb díszletek között zajlik az operett világának egyik legjelentősebb és leglátványosabb fesztiválja Európa egyik legnagyobb és legszebb szabadtéri színpadán. Bodor Johanna hétvégenként Mörbischbe utazik, keddtől péntekig pedig Budapesten próbálja az István, a királyt az Operettszínházban, aztán június 30-ától haza sem jön Ausztriából egészen július 12-éig: akkor lesz a premierje a Marica grófnőnek, Kálmán Imre operettjének a Mörbisch-i Seefestspiele monstre színpadán.

 

Tovább

ÁTADTÁK AZ ORSZÁG HARMADIK ANYÁK HÁZÁT

anyakhaza_atado_0622_b.jpgA  2018. június 22.-i ünnepélyes átadóval a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban létrejött az ország harmadik Anyák Háza. Az Anyák Háza Országos Program pályázat 5.000.000 forintos fődíjából megújultak a már 20 éves „Mamaszobák”. Olyan kórtermeket alakítottak ki, ahol szülő és gyermeke a gyógyulás végéig együtt maradhat.

 

 

Tovább

9 tévhit az ingyenes OKJ képzésekkel kapcsolatban

okj-bizonyitvany.jpgHa valaki továbbtanuláson gondolkodik, nem csak a főiskola vagy az egyetem jöhet szóba. Rengeteg szakmát lehet elsajátítani az OKJ-s képzéseken. Bár már egyre elterjedtebb ez a képzési forma, még mindig rengeteg tévhit terjeng a képzésekkel kapcsolatban. Szabó Andrea, a TanfolyamOKJ.hu tanfolyamkereső oldal munkatársa segít tisztázni a leggyakrabban felmerült kérdéseket.

Tovább