Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Államférfiak Mária Terézia szolgálatában

2017. november 22. - enigma.enigmaticus

mariat.jpgMűhelykonferencia az Országos Levéltárban. 1717-ben, idén 300 éve született Mária Terézia, Habsburg főhercegnő, a későbbi magyar és cseh királynő. Az idei évben Európa-szerte több kiállítás, konferencia és rendezvény keretében emlékeznek meg az évfordulóról.

 

Tovább

Brahms-örökzöldek és ritkaságok

brahms-u.jpgFolytatódik az Uránia kamarakoncert-sorozata. Brahms egyik ritkán hallható zongoranégyesével és egyik közkedvelt zongoraötösével folytatódik november 23-án, csütörtökön az Uránia Nemzeti Filmszínház tavaly megkezdett kamarakoncert sorozata.

 

Tovább

Dave Holland Budapesten

daveh.jpgA világ legjobb jazzbőgőseinek egyike legújabb triójával Budapesten is megmutatja, hogyan lehet folyamatosan megújulni, meglepetést okozni, és mindig friss zenei hangzást alkotni úgy, hogy a közönség lehetőleg eufóriában távozzon a koncertről. Ebben társai lesznek: Obed Calvaire (dobok) és Kevin Eubanks (elektromos gitár).

 

Tovább

Újabb mérföldkő a magzati genetikai szűrővizsgálatok terén

prenatestszimpozium.jpgA Semmelweis Egyetemen nyílik az első magyarországi NIPT – laboratórium. Mérföldkőhöz érkezett az Európában elsőként bevezetett, és jelenleg magánfinanszírozás keretében Magyarországon is elérhető non-invazív genetikai szűrővizsgálat.

 

Tovább

Emelt szintű középiskolai informatika képzés a jövő mérnökgenerációjáért

emelt-.jpgInformatikai fakultációt indított a Budapest IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziuma középiskolások számára az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara és az evosoft Hungary szoftverfejlesztő cég gesztorálásval.

 

Tovább

„16+1 Együttműködés”

image2_6.jpgA Külügyi és Külgazdasági Intézet adott otthont a “THE ACHIEVEMENTS OF 16+1 COOPERATION IN THE LATEST FIVE YEARS” című nemzetközi konferenciának, amely a „16+1 Együttműködés” Kormányfői Csúcstalálkozójának kísérőrendezvényeként biztosított platformot az együttműködésben résztvevő országok szakértőinek és kutatóintézeteinek. 

 

Tovább

Rugalmas biztosításokkal, 30 másodpercnyi üzenetekkel szólíthatók meg a fiatalok

index_15.pngA 18-39 évesek mintegy kétharmadának tetszik a rugalmas vagyonbiztosítás, döntő többségüknek pedig a mobil applikációval köthető lakásbiztosítás. Ennek a generációnak a hatékony megszólítását szolgálta a Magyar Biztosítók Szövetségének esettanulmány versenye, amelynek győztes pályamunkája online marketing, valamint oktatási ötletekkel hozná közelebb saját nemzedékéhez a biztosításokat, derül ki a MABISZ sajtóközleményéből.

Tovább

COT-riport: Folytatódik a dollár és az olaj vásárlása

aa_26.jpgA legfrissebb COT-riport alapján (amely a november 8. és november 14. közti időszakot fogja át), a hét hete tartó folyamatos vásárlás alaposan lecsökkentette a dollár nettó short állományát. A dollár vásárlásának egyik legfőbb mozgatója továbbra is a jen eladása volt, míg a svájci frank négy hete tartó eladásai a második leginkább shortolt devizává tették a CHF-et, amelynek nettó short állománya így négy és féléves csúcsot ért el.

 

Tovább

2018-as kilátások: az UniCredit Research tartós növekedést, magasabb hozamokat és erősebb eurót prognosztizál

index_14.png2018-ban a világgazdaság növekedése 3,9 százalék körüli érétkével továbbra is erős marad. Az eurózóna a GDP-je 2,3 százalékkal bővülhet. A jegybankok laza monetáris politikája összességében fennmarad, a szigorítás mértéke csupán enyhe lesz. EUR/USD árfolyam hamarosan ismét növekedő pályára állhat, körülbelül 1,25-ös szinten zárva a következő évet.

 

Tovább