Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

A Corvin Áruház

2017. szeptember 24. - enigma.enigmaticus

aa_10.jpgVolt egyszer egy Apolló-mozi Budapest belvárosában, a Blaha Lujza tér 1. szám alatt. Arra felé járhatott egy hamburgi üzletember, bizonyos Max James Emden, aki gondolt egy merészet. Ide építek a mozi helyett egy négyemeletes nagyáruházat és ez lesz az első pláza Budapesten. Így is lett. Az épületet Reiss Zoltán építészmérnök, hadmérnök (!) tervei alapján építették meg 1926-ban klasszicizáló stílusban, díszes homlokzattal. A vásárlók szinte mindent megtaláltak a négy emeleten. Nem kellett lépcsőkön fáradozniuk, lift és mozgólépcső is volt az épületben. Nagy örömömre, mert osztálytársaimmal gyakran mozgólépcsőztünk fel-le, pompás ingyen szórakozás volt akkoriban.

Tovább

Cafeteria: Jövőre az eddiginél hatékonyabban támogathatja az állam a munkavállalók albérletét -- Enyhülő feltételek, emelkedő kedvezményplafon várható a 2018-as lakhatási támogatásnál

images_23.jpgEzzel szinte biztos, hogy nem fizethető a mobiliotási lakáscélú támogatás... hiszen a ezzel foglalkozó szállásadók nem fogadnak el kártyát és utalványt. Akkor hogyan...

Az idén új elemmel, a mobilitási célú lakhatási támogatással bővült az adómentesen nyújtható cafeteria-elemek köre. Bár az elmúlt években jelentősen megugró bérleti díjak miatt munkavállalók tízezreinek terheit enyhíthette volna a támogatási forma, a túl szigorú feltételek miatt 2017-ben országosan is csupán alig néhány esetben vették azt igénybe. Jövőre várhatóan jelentősen kedvezőbbé válnak a támogatási feltételek. A BDO Magyarország alábbi elemzése bemutatja, hogy a tervezett változások hogyan bővíthetik az igénybe vevők körét.

 

Tovább

Biztató régiós ingatlanpiaci kilátások

images_22.jpgA következő évek további bővüléssel kecsegtetnek a kelet-közép-európai ingatlanpiacokon. Pozitív fejlemény, hogy az átláthatóság kérdésében is sokat fejlődött a régió. Ennek további javításában kiemelkedően fontos szerep jut az olyan szakmai szervezeteknek, mint az RICS. A napokban 25 ország közel 400 ingatlanos szakembere gyűlt össze Bécsben az RICS és a Property Forum szervezésében ötödik alkalommal megrendezett CEE Property Forum konferencián, hogy megvitassa a régiós piacokat érintő legégetőbb kérdéseket.

Tovább

Meddig tart a dollár lendülete?

fed.jpgA Fed Nyíltpiaci Bizottságának szerda esti ülése a várakozásoknak megfelelő eredményt hozott: kamatemelés nem történt, és bejelentették a Fednek a monetáris szűkítés irányába tett lépéssorozatát, azaz a mérlegfőösszeg csökkentésének programját, amely október 1-én kezdődik, és amely szerint a Fed havi 10 milliárd dollárral csökkenti eszközállományát.

 

Tovább

Infografikán mutatjuk meg, hová tűntek a mesterek

hol-a-szaki-infogram.jpg„Nem találunk kivitelezőt, mestert, szakembert” – hallani a panaszt mostanában, az újságok tele vannak a munkaerőhiányról szóló cikkekkel, de arról szinte semmit nem tudunk, hogy mit gondolnak a kialakult helyzetről maguk a mesterek. A JóSzaki.hu a nála regisztrált 20 ezer mester körében végzett kutatás alapján a címképünkön látható infografikát publikálta arról, miért nehéz mestert találni a legtöbb szakipari munkára, egy online alkalmazás segítségével pedig mindenki megnézheti, keres-e úgy, mint egy kőműves.

 

Tovább

„Önvezető” vállalatok a láthatáron?

images_21.jpgA kiskereskedelemben jól látható módon egyre inkább az automatizált, digitális folyamatok veszik át az élőmunka szerepét. A vállalatok közötti kereskedés azonban eddig úgy tűnhetett, kevésbé érintett ezen a téren. A New York-i TXF konferencián Christophe Spoerry, az Euler Hermes Digitális Ügynökségének társalapítója a nagykereskedelmi területek automatizálásáról, a mesterséges intelligencia térhódításáról beszélt, melynek vége akár a lényegében „önvezető” vállalatok kialakulása is lehet. A verseny formában megrendezett konferencián olyan nagyvállalatok előadásait is megelőzte ez a prezentáció, mint például a Microsoft vagy az IBM.

Tovább

A munkavállalók negyede munkahelyén is a webáruházak kínálatát böngészi

gki_kutatas_emag_infografika.jpgA dél afrikai Naspers csoport érdekeltségébe tartozó eMAG.hu felkérésére a GKI Digital 1500 ember megkérdezésével elkészítette az E-Commerce riport második reprezentatív kutatását. Az eMAG arra kereste a választ, hol, mikor, hogyan vásárolnak az emberek az online áruházakban, mi motiválja őket, valamint milyen előnyöket és hátrányokat tapasztalnak ezek használata során. A kérdések egy része a webáruház-használat általános jellemzőire, mások kifejezetten az eMAG-ra vonatkoztak.

Tovább

Rövidfilm készült az Alzheimer világnap alkalmából Keresztes Tamás főszereplésével

A demencia Európa szerte több mint 7 millió, Magyarországon nagyjából 250 ezer embert és környezetüket, családjukat érinti nap, mint nap. A betegség súlyos terhet ró nemcsak  a demenciában érintett betegekre, hanem családjukra is, amelyre a  Magyar Telekom rendhagyó módon, egy önálló kisfilmes alkotással hívja fel a figyelmet.

 

Tovább

A zugligeti lóvasút és villamos története -- Folytatódnak a Közlekedési Múzeum HajóHíd Estjei a Kossuth Múzeumhajón

a382.jpgSzeptembertől folytatódnak a Közlekedési Múzeum HajóHíd Estjei a múzeum dunai kiállítóhelyén, a Kossuth Múzeumhajón. Szeptember 28-án a program vendége, Salamin András, a „Buda-hegyvidéki vasutak” című könyv szerzője segítségével a Zugligeti villamos végállomásának történetét elevenítik fel. Az est folyamán a korszak hangulatát Darvas Kristóf előadóművész korabeli dalokkal idézi meg.

Tovább