Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Holt lelkek

2017. október 16. - enigma.enigmaticus

kun_bele.jpgEgy a legfrissebb holt lelkek közül: Kun Béla Tanácsköztársasági Népbiztos. Fene tudja, talán a szelleme nem nyugodhatott a tettek súlya alatt?

Tovább

A Fujitsu PRIMERGY szerverek támogatják a mélytanulást

aaa_8.jpgA Fujitsu bejelentette, hogy a mesterséges intelligenciával (AI) kapcsolatos fejlesztések felgyorsítása és a mélytanuláshoz szükséges adatfeldolgozás kiszolgálása érdekében támogatja legújabb x86-os PRIMERGY szervereinél az NVIDIA® GPU-k használatát. Az EMEIA-régióbeli ügyfelek számára 2017 decemberétől elérhető PRIMERGY modelleket az új generációs NVIDIA Tesla® V100 GPU gyorsítókra tanúsították.

 

Tovább

Megállíthatatlan hálózatok: gigabites sebességek jönnek a vezetékes és a mobil technológiában egyaránt – 20 éve indult a kereskedelmi internetszolgáltatás

images_30.jpgAlig több mint két és fél évtizede, hogy az első internet-adatcsomag megérkezett Magyarországra, ma pedig a korszerű optikai hálózatokkal lefedett területeken már elérhető az akár 1.000 Mb/s-os sebességű vezetékes internet is. Ez tizennyolcezerszeres sebességet jelent a kezdeti, betárcsázós net sebességéhez képest. A vezetékes technológia megállíthatatlan fejlődésével a felhasználók számára is egyre nagyobb sávszélességek érhetők el, kiszolgálva az igényt, hogy otthonukban is egyre több eszközzel csatlakozhassanak párhuzamosan a világhálóhoz.

 

Tovább

Trombózis után is hatalmas szerepe van a prevenciónak

plakat_1.jpg A Trombózis Világnapja minden évben október 13-án hívja fel a figyelmet arra, hogy a trombózis világszinten az egyik legsúlyosabb egészségügyi problémát jelenti napjainkban. A vérrögök kialakulását befolyásolja az életmód, a táplálkozási és mozgási szokások, a túlsúly és a dohányzás is. Akiknek korábban már volt trombózisuk, az előfordulás kockázata még nagyobb. Az ő esetükben kiemelten fontos, hogy tisztában legyenek saját egészségi állapotukkal és a továbbiakban gondot fordítsanak a prevencióra, ha szükséges, akkor alkalmazzák az orvos által ajánlott terápiát.

Tovább

Nincs munkaerőhiány, csak változó példaképek

42443.jpgGályarabság helyett munka élmény? Változó példaképek, és változó munkahelyek.

 

A tőzsdecápa Gordon Gekko ideje rég lejárt, de már Steve Jobs sem példakép többé az új generációnak.

Amerikában már ugy fognak a nagy bankok és brókerházak informatikust, hogy a kedvező fizetés mellé, például engedélyezik a nem banki öltözködést (kopott farmer, sportcipő), és egyre terjed a rugalmas munkaidő is. Ahol lehet ott meg a távmunka. Kérdés Magyarország alkalmazkodik-e vagy elszökik a munkaerő? Sokszor ez elsődleges motiváló tényező a fizetés és a cafeteria mellett.

Tovább

VI. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál

ggt.jpgOktóber 18-22 között a táncé a főszerep a Gárdonyi Géza Színházban. Idén kilenc előadást láthatunk majd, többek között a Napfényes Színitársulat: "Csoda", Grecsó Zoltán: "Orfeusz és Eurüdiké", Feledi János: "Szálkák" című koreográfiáját, a Vörösmarty Színház Tánctagozatának "Pukedli" c. táncjátékát. Meghívást kapott Clébio Oliveira "Abyssal Zone", valamint a Miskolci Balett "Harlekinada" című előadása.

 

Tovább

Halk utastér – kisimult autósok

image9_3.jpg

Az utastéri zaj 3 fő forrása

Hosszú utazás során még a legkisebb zaj is fárasztó tud lenni, főleg, ha állandó és monoton. Az utastér csendjét sok minden megzavarhatja, a legfontosabb zajforrások a szél, a sebesség, az út állapota, a motor és a szerkezeti elemek – és nem utolsó sorban az abroncsok. A Goodyear SoundComfort technológiára alapuló abroncs termékcsaládja átlagosan akár 50%-kal is csökkentheti az utastérben a zajt (- 4 dbA)[1]. A zajcsökkentő technológia a nyári termékek esetében már bizonyított, így most a téli gumikon a sor!

 

Tovább