Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Színészlegendák élőben

2017. december 11. - enigma.enigmaticus

pager_antal_1942-ben.jpg

Páger Antal 1942-ben

Életem első harmadában a szórakozást illetően a mozi vezette a listát. Rekordszámú magyar film készült a múlt század harmincas éveiben, a tucatművek mellett igen sok, igényes művészi alkotás is született. A családok többségében természetes volt, hogy minden új magyar filmet megnéztek, ez is a hétköznapi kultúra részéhez tartozott.

Tovább

Erősen kezd a Sound

erosen.jpgA Balaton Sound történetének legerősebb felhozatalát ígéri már a szervezők első bejelentése is. A most nyilvánosságot kapott nevek közt ott van a Nagyszínpad teljes headliner sora, így a Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix és DJ Snake és még öt nagy név ugyancsak a Nagyszínpadról.

 

Tovább

Megérkezett az Egy szerelem gasztronómiája előzetese

1szere.jpgDecember 14-én tűzi műsorára a Duna TV az Egy szerelem gasztronómiája című zenés, romantikus filmvígjátékot, amelynek előzetese már elérhető. A film utómunkálatait még nyáron fejezte be Madarász Isti rendező.

 

Tovább

A KIESELBACH GALÉRIA AUKCIÓS KATALÓGUSA 2017

kisfaludi_strobl_zs_almodozo.jpg

Kisfaludi Stróbl Zsigmond: Álmodozó

A Galéria (57.) téli képaukcióját 2017. december 18-án este 18 órakor tartja a Hotel Marriottban. Addig az eladásra szánt képeket megtekinthetjük a Kieselbach Galéria Szent István körúti helyiségeiben. Az alkalomra kiadott közel 500 oldalas, súlyos, színes illusztrációkkal bőven ellátott katalógus kereskedelmi forgalomba nem kerül, de hazai és külföldi partnereknek megküldi.

Tovább

Hetedik születésnapját ünnepli a Viber, a világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazása

viber-.jpg Hét éve kapcsolja össze a Viber az embereket szabadon és biztonságosan. A nemzetközi üzenetküldő óriás bebizonyította, hogy az árbevétel és a felhasználók számának növelése a személyes adatok védelme mellett is lehetséges

 

Tovább

Másodpercenként egymillió képkocka és nagyenergiájú nátriumnyaláb: magyar kutatók műszerei a fúziós kutatás élvonalában

Az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont fúziós kutatócsoportjai a világ legnagyobb és legbonyolultabb sztellarátoránál, a Wendelstein 7-X-nél két különböző berendezést is építettek és üzemeltetnek. A most véget ért kísérleti időszak eredményeit foglaljuk össze cikkünkben.

Tovább