Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Conrad N. Hilton

2018. március 17. - enigma.enigmaticus

hilton_szobor.jpg Conrad N. Hilton mellszobra a Hilton Memorial Parkban Ciscoban. (Texas Állam

Conrad Nicholson Hilton (1887-1979) neve egyet jelent az elegáns, ötcsillagos szállodával. Életpályája szédítő. Német anya és norvég apa gyermeke. Bányászmérnöki képesítést szerzett  a Santa Fé-i főiskolán. Amikor jómódú apja megalapította a New Mexico State Bankot, pénztárosként alkalmazta, majd huszonhét évesen rábízta a bank vezetését. A politika is érdekelte, parlamenti képviselő lett az USA New Mexico államában.

Tovább

Magyarországra is megérkeztek az LG 2018-as monitor portfóliójának első képviselői

f5_27uk850_usbtypec_d.jpgLG 27UK850

Két gamer monitorral és négy, kifejezetten tartalomkészítésre és grafikai munkákra szánt, de játékra is kiválóan alkalmas kijelzővel debütált Magyarországon az LG 2018-as monitorportfóliója. E készülékeket az év során további modellek követik majd, de a már most kapható kijelzők hűen reprezentálják az LG teljes idei monitor-kínálatának legfőbb jellemzőit. A 27-től 38 colos méretig elérhető különféle kijelzők között a kezdő gamerek, a valódi e-sport bajnokok és a profi grafikusok is megtalálják a kedvenceiket.

 

Tovább

Megújulnak a városi közlekedés miniatűr gyöngyszemei – Ön is segítheti a Közlekedési Múzeum értékes modelljeinek restaurálását

_mg_4085.jpgA Közlekedési Múzeum új állandó kiállítóhelyének és kiállításainak tervezése alatt is szüntelenül folyik a szakmai munka a Múzeum restaurátorműhelyeiben, melyek egyik kiemelt programja idén a városi és vidéki közúti közlekedés járműveiről készült legszebb modellek megújítása. Az 1:25-ös arányú modellek azért is különlegesek, mert egyedi, múzeumokra jellemző léptékben születnek újjá egykori hazai járművek. A Közlekedési Múzeum 2018-ban eme kivételes darabok felújításában számít a közlekedésbarát adózók egyszázalékos adófelajánlására.

Tovább

Önkéntes nyugdíjpénztárak: bő három százalékos hosszú távú reálhozam

mnblogo_2.pngHosszabb távon is értékálló, az inflációt érdemben meghaladó befektetési eredményeket értek el a hazai önkéntes nyugdíjpénztárak. A pénztári befektetések reálhozama az elmúlt másfél évtizedben átlagosan 3,5 százalékra rúgott, a tavalyi évben pedig megközelítette az 5 százalékot. A pénztárválasztáshoz a tagoknak a minél hosszabb távú múltbeli teljesítményeket és a különböző pénztári portfóliók jellemzőit célszerű figyelembe venni.

Tovább

Mi tehetünk a postaládákba költöző széncinegék ügyében?

szencinege_koltes_postaladaban_budapest-rakoshegy_damjanich_u_58_20160616_orban_zoltan_0005_vagva.jpg

Etető széncinege postaládába épült fészkénél (Fotó: Orbán Zoltán)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülthez (MME) minden évben több információ is érkezik postaládában fészkelő széncinegékről. A megfigyelések alapján a jelenség országosan általánosnak, sőt, gyakorinak tekinthető.A megfigyelések alapján a jelenség országosan általánosnak, sőt, gyakorinak tekinthető. A postaládákba épült fészkeket a napi használat során bedobott küldemények fizikailag is veszélyeztetik.

 

Tovább

A BDO fordulatra számít idén az M&A piacon -- Kedvező gazdasági környezet, csökkenő politikai bizonytalanság élénkítheti a felvásárlásokat 2018-ban

image003.jpg2017-ben világszerte 7963 közepes méretű összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciót hajtottak végre, összesen 682 milliárd dollár értékben. Ez volumenben 5,4 százalékos, míg összértékben 5 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A kilátásba helyezett tranzakciók száma ugyanakkor folyamatosan növekszik, ami arra utal, hogy az előző évet terhelő politikai bizonytalanságok elmúltával az idei évben ismét növekedő pályára állhat az M&A piac.

Tovább

ÚJABB ERŐMŰ KERÜL AZ ALTEO FOTOVOLTAIKUS FLOTTÁJÁBA

alteo-logo.jpgA közeljövőben Balatonberény külterületén bővül majd egy újabb, 6,9 megawatt névleges teljesítményű egységgel az ALTEO Csoport fotovoltaikus energiatermelő portfóliója, miután a tőzsdén jegyzett energetikai vállalat sikeresen megvásárolta a megfelelő engedélyekkel és a szükséges ipari ingatlannal rendelkező Péberény Ingatlanhasznosító Kft. száz százalékos tulajdonrészét. Az új naperőművet az ALTEO valósítja meg, az egység várhatóan 2019 első felében kezdi meg üzemszerű működését.

Tovább

Varázslatos új arca lett a Europcarnak

europcar_hajnoczy_soma.jpgA Europcar Autókölcsönző egy igazán különleges új arccal, Hajnóczy Somával, a kétszeres bűvész világbajnokkal folytatja az útját.  Az együttműködés garantáltan kreativitásban és humorban gazdag lesz, és egyedülálló módon mutatja majd be az autókölcsönzést.

Tovább