Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Megtérésre és megújulásra hívott Veres András Budapesten államalapító szent királyunk ünnepén

2017. augusztus 22. - enigma.enigmaticus

augusztus_20.jpgErdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén Budapesten, a Szent István-bazilika előtti zsúfolásig megtelt téren. A szentmise szónoka Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt.

Tovább

Szamárfület mutattak az időjárásnak

szamarf.jpgA vasárnapi borongós idő ellenére jó hangulatban, minőségi programokkal és sok játékkal búcsúztatták a nyarat a VI. Szamárfül Családi Fesztivál (lásd: http://euroastra.blog.hu/2017/08/18/harom_nap_a_gyermekeke_jon_a_szamarful_fesztival) résztvevői augusztus 18-20. között, a Zsolnay Kulturális Negyedben.

 

Tovább

Most derült ki: már magyar tojás is fertőzött

tojas_660_220.jpgA Nébih most közölte, hogy magyar tojásokban is találtak mérgező anyagot. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma magyar azonosítójú tojásban is kimutatta a fipronilt. Amit figyelni kell, az a „3HU1503T03/4” jelzés.

Tovább

Három hónapja először vették a dollárt az alapok

usd_banknotes.jpgA legutóbbi, az augusztus 9-től 15-ig terjedő időszakot átfogó COT-riport szerint a kereskedők spekulatív célzatú dollár short pozíciói 15%-kal csökkentek a nyolc IMM (International Monetary Market) valutával szemben, ami 13 hét óta az első vételi hete a dollárnak. Ebben fő szerepet játszott az euró és a kanadai dollár pozíciók profitrealizálása.

 

Tovább

Új szolgáltatóval bővülve már 95%-os bérbe adottság fölött a Váci Greens „A” épülete

aar.jpgEgy új bérlő érkezésével immár 95%-ot meghaladó bérbe adottsági mutatóval rendelkezik a Váci Greens irodakomplexum „A” épülete. Az 5500 főnek munkakörnyezetet biztosító Váci Greens egy újabb vonzó szolgáltatóval bővíti a már jelenleg is széles palettát, ugyanis novembertől egy Mod & Co szépségszalon nyitja meg a kapuit az „A” épület földszintjén.

 

Tovább

Új, nagyteljesítményű projektorokat mutat be az LG az IFA-n

image4.jpgHF85JA modell

 

Az immár hatodik egymást követő évben a LED-projektorok piacvezető gyártójának számító LG Electronics (LG) két új készülékkel erősíti tovább pozícióját. A dél-koreai gyártó Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai és háztartásigép-kiállításán mutatja be az ultrarövid vetítési távolságú (Ultra Short-Throw – UST) ProBeam UST lézerprojektort (HF85JA) és az LG MiniBeam LED-projektort (PH30JG). A két új modell bemutatása szervesen illeszkedik az LG stratégiájába, amelynek lényege, hogy kiterjessze a vállalat vezető szerepét a várakozások szerint a következő három évben 5,7 milliárd dollárosra növekvő LED- és lézerprojektor-piacon.[1]

 

Tovább

Ismét az Európai Bíróság előtt az Uber -- Franciaországban is vizsgálják a személyszállító céget

index_8.jpgKét hónappal a spanyol eset után ismét az Európai Bíróság elé került az Uber ügye. A korábbi főtanácsnoki indítvány alapján – mely megállapította, hogy a cég elsősorban közlekedési, és nem információs társadalommal összefüggő szolgáltatást nyújt –az EU ezúttal a sofőröket és az utasokat összekapcsoló UberPoP esetét kezdte el vizsgálni a franciák bejelentése alapján. „Habár a hatósági ítélethirdetésre még hónapokat kell várni, az eddigi főtanácsnoki állásfoglalások és az egyre gyakoribb bejelentések alapján jól látszik, hogy az Uberrel kapcsolatosan a közeljövőben egységes uniós szabályozási rendszerre lesz szükség.” – mutat rá XY, a Taylor Wessing ügyvédi iroda jogásza.

 

Tovább

Új építészeti megoldások a Philips csoport hamburgi központjában

phil-.jpgA Philips csoport hamburgi központja új mércéket állít az irodakialakítás területén. A modern irodabirodalomban hagyományos paravánnal leválasztott helyiségek és szűk teakonyhák keverednek mobil munkaállomásokkal, színes és teljesen különböző módon berendezett ülősarkokkal, pihenőszigetekkel és konferenciatermekkel. A Hörmann tűz- és füstgátló ajtók is az épület kialakításának részei, a biztonságot és az átláthatóságot garantálják.

 

Tovább