Hírek, információk politika mentesen Magyarországról és a nagyvilágból.

euroastra internet magazin

Lajka

2018. március 25. - enigma.enigmaticus

lajka_szobra.jpg Lajka szobra Moszkvában

   A világ leghíresebb kutyája, aki lehetővé tette az ember űrutazását, annak minden társadalmi, technikai, tudományos következményével együtt. Hiába voltak egyre tökéletesebb szimulátorok, senki sem tudhatta, hogy viselkedik az élő szervezet tartósan az űrstart, a súlytalanság, a sokszoros nehézségi gyorsulás hatása alatt.

Tovább

Virágvasárnap a Nagyhét ünnepélyes megnyitása

8067.jpgVirágvasárnappal megkezdődik a Nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül a feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.

 

Tovább

Megnyílt a Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren

t.jpgA Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) 2018. március 23. – április 22. között Budapesti Tavaszi Vásárt rendez a Vörösmarty téren. A BFTK ezzel a színes kulturális forgataggal szeretné köszönteni a tavaszt a főváros egyik legszebb terén.

 

Tovább

Ötszörös forgalomnövekedést jelent a húsvét a szálláshelyeknek -- Apartmanban, vendégházban és 4 csillagos hotelben töltjük a szünetet

idn.jpgPörög a belföldi turizmus: ötszörös forgalmat hoz a nyuszi a szálláshelyeknek. Az apartmanok és a vendégházak mellett a négycsillagos hotelek ajánlatai a legvonzóbbak. Sztárfellépőkkel, gyermekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal és tradicionális gasztronómiai fogásokkal teremtenek húsvéti hangulatot a szállásadók.

Tovább

Gyorsaság a sikeres lakásvásárlás titka

index_102.jpg70 százalékkal nőtt tavaly hazánkban a mobilinternet-forgalom, ami a lakáskeresési szokásokat is átalakította. A keresési idő az otthonkereső mobilapplikációk segítségével lerövidült. A gyorsabb keresés pedig pénzben is kifejezhető előnyt eredményezhet. Az ingatlan.com adatai szerint egy hónappal rövidebb kereséssel a nagyvárosokban a vételár majdnem 1 százalékát lehet megspórolni a folyamatosan emelkedő árak miatt. Ez pedig százezrekben mérhető megtakarítást is jelenthet. 2018-ban a lakáspiacon a panelok kelnek el a leggyorsabban, ezek átlagosan 55 nap alatt találnak gazdára.

 

Tovább

A kereskedelmi háború fejleményeire figyelnek a piacok

growth-1024x695.jpgA Fed Nyíltpiaci Bizottságának szerdai ülése gyors reakciót váltott ki a piacokon: a legtöbb piaci szereplő által biztosra vett 25 bázispontos kamatemelés bejelentése meg is történt, és a Fed elnöke, Jerome Powell a sajtótájékoztatón tájékoztatást adott a gazdasági mutatókkal kapcsolatos előrejelzésekről. Erre és a következő évre kis mértékben nagyobb GDP-t és magasabb fogyasztóiárindex-növekedést jelez előre a Fed, de Powell érzékeltette, hogy az előrejelzés nem garanciát jelent, amihez a Fed-nek a későbbieben kötnie kellene magát. A dollár átmenetileg gyengült az euróval és a fonttal szemben.

 

Tovább