Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A nők és a futás: már közel 2.000 kitöltés

2018. június 25. - EuroAstra

kitolt.jpgNagy érdeklődés mellett zajlik a 21 Nő az egészségügyért alapítvány és a Budapest Sport Iroda (BSI) közös kezdeményezése: az első országos kutatást a nők és a futás témában. A kitöltések száma megközelíti a 2000-ret, és folyamatosan emelkedik! Lubics Szilvia hosszútávfutó és ultramaratonista, illetve Ónodi Eszter színésznő is megválaszolta már a kérdéseket.

 

A kutatás május 27-én, a 23. ALDI Női Futógálán indult, a kérdőív az alább linken elérhető, június 30-ig lehet kitölteni!

http://kerdoivem.hu/kerdoiv/1000808403

 

„A kérdőíves kutatásunk azok számára is ösztönzést jelent, akik beszélnek ugyan az egészségről, de még nem szánnak időt magukra. Szeretnénk MINDENKIT arra biztatni, hogy szakítsanak ki a hétköznapokból csak fél órát, és kezdjenek el gyalogolni, futni, mozogni. Örömmel tapasztaljuk a kérdőívünk iránti nagy érdeklődést, azt látjuk, hogy a nők nagyon elkötelezettek tudnak lenni és ez kihat az egész család életére. Mi magunk is kíváncsiak vagyunk, hogy az értékelés milyen eredményeket hoz, természetesen mindenről részletesen beszámolunk.” - fogalmazott Kertész Éva, a 21 Nő az egészségügyért alapítvány ügyvezetője.

 

A Budapest Sport Iroda (BSI) is éppen a téma aktualitása miatt karolta fel a kezdeményezést. A BSI adatai is azt tükrözik, hogy az utóbbi 10 évben – kortól függetlenül - egyre több magyar nő választja a feltöltődésre, kikapcsolódásra, illetve inspirálódásra a futást, mint egyszerű, egészséges és sportos megoldást. Nem a távok hossza, vagy a percekben mérhető teljesítmény a mérvadó, hanem a futás nyújtotta élmény a legfontosabb. Ezt támasztja alá a május 23-i  ALDI Női Futógála sikere is, amelyen közel 8300 hölgy rajtolt!

 

„Kijelenthetjük, hogy a 21. századi nő a futást választotta. A női sokszínűséghez igazítottuk a távokat is, így mindenki megtalálta a kedvének és a kondíciójának megfelelőt. Évek óta tapasztaljuk, hogy növekszik a női nevezők száma, és ezért is várjuk kíváncsian a kutatás eredményét, hogy megtudjuk ennek a tendenciának a hátterét, az okait. A női futógálára idén a legidősebb nevező a 80 éves Fodor Albinné volt, aki sokaknak mutatott példát, és vitathatatlanul meghozta a kedvet a mozgáshoz.” – összegezte a verseny sikerét Kocsis Árpád, ügyvezető versenyigazgató a BSI részéről. 

 

3+1 érv a futás mellett

  1. Közös hobbi, összetartó erő

A mindennapi stressz levezetésre az egyik legjobb megoldás a mozgás, a futás főleg csapatban!

  1. Inspiráló energia

Aki egyensúlyban van önmagával, az könnyebben, hatékonyabban nyújt környezetének ösztönzést.

  1. Énidő

Mindenkinek jár napi fél óra mozgás, amikor minden kitisztul, és a helyére kerül.

+1.  Példamutatás

Adjuk tovább a mozgás, és az élet örömét! 

 

A BSI több mint 30 éve és évente közel 150 ezer futónak nyújt lehetőséget és szakmai támogatást önmaga megmérettetésére, közösségben futásra, a célba érés örömének megélésére és az egészség megőrzésére.

A 21 Nő az egészségügyért alapítója a Hungaropharma Zrt. A civil szervezet híd az egészségügy és a kommunikáció között, célja az egészségtudatosság fejlesztése, a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése a magyar egészségügy 21 női prominens szereplőinek közreműködésével.

 

https://www.21no.hu

 

Lantai József

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8514067087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása