Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Utazás 2018

2018. február 25. - EuroAstra

utazas18.jpgA felfedező benned van... Mi csak ihletet adunk neked. Idén március 1-4. között rendezi a Hungexpo a Budapesti Vásárközpontban a 41. Utazás kiállítást. Az esemény fókuszában az aktív kikapcsolódás áll, de a turizmus szinte minden ága képviselteti magát.

 

A kiállítás díszvendége Marokkó, belföldi díszvendége pedig Hévíz lesz.

Az Utazással egy időben rendezik a Bringa- és a Futó Expót, valamint Magyarország legnagyobb, független utazókat megszólító rendezvényét, a 6. Járatlan utakon fesztivált. Hazánk és a közép-kelet európai régió egyik legnagyobb turisztikai vásárán több mint 25 ezer négyzetméteren 280 kiállító mutatkozik be, akik 21 országból érkeznek. Az elmúlt évekhez hasonlóan az Utazás kiállítás egyszerre szól a nagyközönségnek és a szakmának. A közönségnapokon (péntektől vasárnapig) lehetőség lesz válogatni az utazási irodák aktuális kínálatából.

A kiállítás külföldi díszvendége az afrikai kontinens egyik legkívánatosabb utazási célpontja: Marokkó. Bemutatkoznak a Marokkóval foglalkozó utazási irodák, megismerkedhetnek az ország történelmével, kultúrájával, gasztronómiájával. A szerencsés látogatók egy kétszemélyes marokkói vagy egyiptomi utazást nyerhetnek.

A belföldi díszvendég Hévíz különleges játékokkal, helyi termék kóstolókkal és természetesen akciós szállásajánlatokkal várja az érdeklődőket. A folyamatosan megújuló fürdőváros nagy hangsúlyt helyez az elmúlt évek fejlesztéseinek, a változatos sport és kulturális programjainak bemutatására. Fókuszban az egészséges életmód, a természetközeli feltöltődés, a minőség és az éltető víz állnak. A Hungarikum díjjal kitüntetett Hévízgyógyfürdő rangos nemzetközi elismerésben részesült 2017-ben. Az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa MED minőségbiztosítási védjegyét vehette át a Tófürdő.
A hagyományokhoz híven az első nap (március 1., csütörtök) a turisztikai szakmáé. A részvevők a konferenciákon és kerekasztal beszélgetéseken vitatják meg a hazai és nemzetközi turizmus legfrissebb trendjeit, az ágazatot sújtó munkaerőhiányt, az online turizmus tapasztalatait, az iparágban működő startupok tevékenységét. Külön szekcióban foglalkoznak a gasztro- és borturizmussal, az egészségturizmussal, a hazai repülőterek fejlesztésének kérdéseivel és az LMBTQ közösség utazási szokásaival, az ebben a célcsoportban rejlő turisztikai potenciállal.
A kiállítás fontos kísérője lesz a Gasztro Udvar, ahol bemutatkoznak a világ népeinek konyhái. A látogatók szórakoztatásáról a Dumaszínház fellépői gondoskodnak.

 

Az Utazással egy időben három esemény várja a látogatókat.
A Bringaexpóra a kiállítók elhozzák legújabb fejlesztéseiket és kiegészítőiket. Lesz látványos trial show és verseny, BMX bemutató, Bringa Vágta és - Európában egyedülálló módon - először Junior Eliminátor CX verseny. A kisebbek ügyességi programokon és kreszpályán mérhetik össze tudásukat.
A Futó Expón az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység és sport minden kelléke és fejlesztése jelen lesz.
A 6. Járatlan Utakon Fesztivál az ország ismert utazói, bloggerei osztják meg történeteiket és tapasztalataikat a közönséggel. Ízelítőül néhány, a kiállítást kísérő 22 tematikus vetítés és pódium beszélgetés témáiból. Kalandozások a színes Marokkóban (Borbély Bence), aktív turizmus a legszebb magyar borvidékeken (Gerhát Adám), futócipőben a világ utcáin (Balog Tibor), lakóautóval Európában (Harmath András), hogyan kerüld el a turistacsapda éttermeket? (Kisgyörgy Éva Travellina), utazások gyerekkel - lehetséges (Mátai Péter), kalandozások kerekesszékkel(Tóth tímea).
http://www.jaratlanutakon.hu


A Hungexpón már hetedik alkalommal van jelen a HTCC Afrika Expo és Vásár. Az Afrika világát és turisztikai látványosságait bemutató standok az utazókat kívánják orientálni és tájékoztatni arról, mire számíthatnak a fekete kontinensen.
http://www.afrikaexpo.hu

Az egyidejű rendezvényekről bővebben:
http://utazas.hungexpo.hu/hu/egyideju-rendezvenyek

 

Marokkó várja a magyarokat
Az idei Utazás kiállítás külföldi díszvendége, Marokkó tavaly ősztől elérhető közelségbe került a magyar utazókhoz. Két fapados légitársaság biztosítja a közvetlen járatot Budapestről az észak- afrikai ország népszerű térségeibe, a királyi városba, Marrákesbe és az Atlanti-óceán partján elterülő Agadirba.
Hazánk és Marokkó között a turisztikai kapcsolatok tavaly ősszel fűződtek szorosabbra, amikor a MUISZ és a Marokkói Nemzeti Turisztikai Hivatal együttműködési megállapodást írtak alá. Ennek értelmében a Magyar Utazási Irodák Szövetsége 2018. március 23-26. között Marokkóban tartja tavaszi közgyűlését, a rendezvény helyszíne Marrákesben lesz, s a résztvevők Agadir üdülővárosba is ellátogatnak.
Az október 30-i esemény alkalmából Budapestre érkezett Mohammed Sajid, Marokkó turisztikai minisztere is, aki a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi turisztikai kapcsolatokért felelős kormánybiztosával, Boros Emesével tárgyalt a két ország turizmusáról. A jeles esemény másik apropója pedig az volt, hogy Budapestről egyszerre két járat is indult ősztől Marokkóba: a Ryanair révén Marrákes került közelebb Budapesthez (heti kétszer, hétfőn és pénteken), a Wizz Air pedig a Budapest—Agadir járatot indította útjára (keddi és szombati rendszerességgel). (lásd: http://euroastra.blog.hu/2017/11/05/tele_volt_a_wizz_air_elso_budapest-agadir_ja_rata)
Vörös és hófehér
Az alig több mint 4 órás repülőút elteltével garantáltan más világba csöppen az európai utazó. Az afrikai föld jellegzetes színe fogadja a látogatót a vörös városként is emlegetett Marrákesben, amely királyi város révén az ország legjelentősebb turisztikai attrakciója. Jellegzetes városfala, lenyűgöző óvárosa a világ minden tájáról vonzza az egzotikumra éhes látogatót s az egyik legrégebbi UNESCO világörökségi helyszín (1984). A város temérdek látnivalójával, egész évben kellemes klímájával és a szinte korlátlan napsütéssel várhatóan igazi sláger lesz a nyaralók körében.
A dél-marokkói Agadirban inkább a fehér a domináló szín — köszönhetően nemcsak a vakító fehér épületeknek, hanem a mindig fodrozódó tenger habjának is -‚mellyel klasszikus párost alkot az Atlanti-óceán kékje. A város évente 300 napnyi napfénnyel büszkélkedhet, tágas homokos strandja az egyik legszebb az óceán partvidékén, s a város közelében található számos nemzeti park Marokkó vad természeti szépségét tárja a látogató elé.

Sokszínű természet
Érdemes az ország más vidékeit is felkeresni, hiszen Marokkó bőkezű mind az épített, mind a természeti látnivalók terén, ráadásul tájainak sokszínűségével - az Atlasztól a Rif-hegységig, az óceán partjaitól a mediterrán partvidékekig, valamint a déli hatalmas aranyló homokdűnéktől a zöld oázisokig - valósággal megigézi a látogatót. Aki először érzi a legendás marrákesi piac lüktetését, aki megteszi az utat az ország belsejében, a királyi városok (Marrákes, Fez, Rabat) között, megismeri a helyiek szokásait és megkóstolja a helyi gasztronómia különlegességeit, az örökre hazavisz magával egy darabot Marokkóból.

 

http://utazas.hungexpo.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5013692516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása