Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Az új kriptovaluta: a Korona!

2018. február 21. - EuroAstra

koronalogo.jpgA múlt héten nemzetközi sajtóértekezlet keretében mutatták be Budapesten az új kriptovalutát, a Koronát. Az új fizetőeszközzel lehet majd globálisan a legolcsóbban vásárolni, legalábbis az előadók tájékoztatása szerint.  A csatolt híranyag meghatározó jelentőségű technológiai, gazdasági és pénzügyi hírértékkel bír.

 

koronasajto1.jpgA Korona Development Team, Jean-Marc Stiegemeier, a Wall Street egykori pénzügyi tanácsadójának vezetésével mutatta be a blockchain alapú kriptovalutát, a Koronát. Az új fizetőeszközt március 26-án Svájcban indítják útjára. A Korona üzleti modelljének része lesz egy erre a célra létrehozott bank és fizetési platform, amely a svájci pénzügyi hatóságok felügyelete alatt működik majd. A Korona megalkotói szerint a jelenlegi kriptovaluták 90 százaléka semmiféle reális tranzakcióra nem alkalmas, szinte csak teoretikus” pénzügyi eszköz, árfolyama ezért néhány nap leforgása alatt több ezer dollárral változhat.

A tervek szerint a rendszer globális webáruházként is működik majd, ahova nemcsak áruikat, de szolgáltatásaikat is feltölthetik az eladók. A sajtótájékoztatón bemutatott üzleti modell értelmében a Koronával vásárlók világszerte a legkedvezőbb ajánlatot találhatják meg. Például jelenleg egy csúcskategóriás mobiltelefon Európában annyival drágább, mint Amerikában, hogy érdemes átrepülni az óceán másik oldalára, megszállni két éjszakára, visszautazni és a vevő még így is jól jár. A vásárlók költségeit az is csökkenteni fogja, hogy a hagyományos gyakorlattal szemben alig kell tranzakciós költséget fizetni – míg a Bitcoin használata során utalásonként 20 dollár a kiadás –, a jóváírás pedig az eladó számláján szinte azonnal megtörténik. Éppen ezért a Korona új távlatokat nyithat a globális vásárlási szokások és pénzügyi tranzakciók területén…

 

Sz.A.

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4913683246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása