Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Díjeső a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál bankettjén

2018. január 16. - EuroAstra

_urb7275.jpgFoto: Urbán Ádám

Január 13-án, szombaton ért véget a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál versenyprogramja. A Vajdahunyad várában megtartott díjátadó banketten számos, a fesztiválon fellépő artistát jutalmaztak különdíjjal, amiket a nemzetközi cirkuszi szakma fontos szereplői adtak át.

A kubai Las Bellas Chicas csoport a kínai rúd számáért a Special Award of Blackpool Circus díjat vehette át Endrész Lászlótól, a Blackpool Tower Circus producerétől és igazgatójától. Andrejs Fjodorovs Lettországból kutya-galamb számáért Special Award of Hawaii Asia Pacific Institute of Culture and Arts díjjal jutalmazta Sun Lili, a Kínai Nemzeti Akrobatacsoport kreatív igazgatója, valamint a Beijing Akrobataiskola művészeti igazgatója. Ugyanezért a számért Fjodorovs-t Lolita Lipinska, a Rigai Cirkusz igazgatója tüntette ki Special Award of Latvian Circus Artists Assotiation díjjal. A cseh Duo Supka zsonglőrszámát Eötvös Tibor, az Artistaművészek Szakszervezetének elnöke Special Award of Hungarian Artists and Circus Workers Union díjjal jutalmazta.

Richter Flóriánt, a Richter Flórián Cirkusz igazgatóját lovas szabadidomítás számáért Capital Circus of Astana Award díjat kapott Erik Zholzhaksynovtól, a kazahsztáni Asztanai Nagycirkusz főigazgatójától, fiát, Richter Kevint pedig Helmut Grosscurth, az European Circus Association tüntette ki Special Award of European Circus Association díjjal ugyanezért a számért.

A lengyel bűvész Rafal Walusz a kijevi Ukrán Nemzeti Cirkusz igazgatójától, Lyudmila Shevchenkótól vette át a Special Award of National Circus of Ukraine in Kiev díjat, valamint a ROSGOSCIRK főigazgatójától, Tayisia Kornilovától kapott Special Award from Russian State Company díjat. A fesztivál versenyprogramjában Magyarországot képviselő kínai rúdszámukkal képviselő Fehér Ádámot és Kassai Benjámint az olasz Nemzetközi Cirkuszfesztivál igazgatója, Fabio Montico jutalmazott Special Award of International Circus Festival of Latina díjjal.

Az ukrán Stanislav Vysotskyi zsonglőrszámáért Special Award of Cirkus Minsk díjat vehetett át Vladimir Shabantól, a Fehéroroszországi Állami Cirkusz igazgatójától, valamint Special Award of Cirque de Soleil díjat Fabrice Beckertől, a kanadai Cirque du Soleil casting directorától. Eugene Chaplin zsűrielnök, a Vevey Comedy Festival elnöke, a kanadai Vaudreuil-Dorion Nemzetközi Cirkuszfesztivál konzultánsa pedig Alex Bobylev orosz bohócot jutalmazta Special Award of Eugene Chaplin díjjal.

A Central European Circus Association különdíjait Fekete Péter miniszteri biztos a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója adta át: az első helyezést az üzbég Hametov Family érte el gurtniszámával, a másodikat az ukrán Duo Feeling gurtniszámukkal, a harmadikat az argentin Agustín Viglione buborékszámával. Fekete Péter Jászai Mari díjas rendező maga is Special Award of Firebird Production különdíjat vehetett át Peter Dubinsky amerikai producertől, a Firebird Productions tulajdonosától a Lyrical Circus Late-Night Show rendezéséért.

 

 

 

 

A díjakon túl néhány résztvevő meghívást kapott cirkuszoktól műsorokra és fesztiválokra. Így Erik Zholzhaksynov az Asztanai Nagycirkuszba fellépőnek meghívta a Lyrical Circus Late-Night Show-ban résztvevő román Xtreme Brothers-t (handstand), az üzbég Aliona Klimovichot (lábzsonglőr), valamint az orosz Bicycle Date-et (bicikli szám). Fehér Ádám és Kassai Benjámin pedig a Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválra kapott meghívást Fabio Monticótól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr313575473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása