Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Töretlen lelkesedéssel halad a Startup Campus Program

2017. december 27. - EuroAstra

startupcampusroadshowbudapest.jpgA Startup Campus innovatív vállalkozásösztönző programot 2015-ben indította el az Enterprise Hungary, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.  Az egyetemi inkubációs programként indult Startup Campus ma már több szolgáltatást nyújt hazai és régiós startup-ok számára.

 

A Startup Campus program eddig 6 egyetemvárosban és Londonban mutatkozott be. Az elmúlt két évben több mint 110 eseményen 3000 fiatalt ért el a program, 50 partner közreműködésével. A Startup Campus által felfedezett egyetemi ötletek, cégek 2017 év végéig 400 millió forint kockázati tőkét vontak be.

 

„Az egyetemi inkubációs program mellett kiemelten foglalkozunk a hazai és régiós startupok nemzetközi piacra lépésével. Két programmal segítjük az innovatív vállalkozásokat. Az első program keretében bemutatkozási lehetőséget biztosítunk nemzetközi startup városokban és rendezvényeken. Partnereink és a magyar nagykövetségek által, 2017-ben 50 vállalkozás jutott el Kínába, Szingapúrba, Hong Kongba, Berlinbe, Londonba és kaphatott gyors, szakmai visszaigazolást, szolgáltatásáról, termékéről.”  - mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

Az országos Startup Campus Roadshow-ról készült videó: https://www.youtube.com/watch?v=zKzdLbuIrqI

 

A Startup Campus globális szinten is terjeszkedik, melynek keretében helyi partnerekkel, nemzetközi programokkal és saját irodával nem csak egy rendezvény vagy rövid bemutatkozás erejéig, hanem állandó jelleggel tudják képviselni a startup csapatokat. Az első ilyen bázist 2017 őszén Berlinben hozták létre. A berlini program mellett az Enterprise Hungary új állandó irodák nyitását tervezi, ezzel segítve a régió innovatív vállalkozásait Londonban, Hong Kongban, Szingapúrban és Shenzenben.  Ezen felül a szervezet célja a V4-es országok, valamint kiemelten a Bécs-Budapest együttműködésének erősítése.

 

A következő évben az Enterprise Hungary bővíti a szolgálatásait. Az egyetemi inkubációs program keretében egy régiós startup versenyt is szerveznek az első félévben. A fő cél megszólítani a magyar fiatalokon kívül a környező országok és a V4-ek egyetemi hallgatóit.

A 2018-as évben a kelet-közép-európai innovatív vállalkozások számára egy Startup Campus World Tour-t szerveznek; 10 országban 100 startup kap lehetőséget a bemutatkozásra, befektetők és nagyvállalati partnerek előtt.

 

http://enterprisehungary.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8313523691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása