Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Oktatási reform

2017. december 27. - EuroAstra

szucs_edua_karikaturaja.jpgSzűcs Édua karikatúrája

A Gróf thumburgi Klebersberg Kunó Intézményfenntartó Központ (KLIK) által jóváhagyott IV. osztályos gimnáziumi matematika tankönyvben döbbenten fedeztem fel alapvető (szarvas) hibát és hiányosságot. Ez úton hívnám fel az illetékesek figyelmét a baklövések azonnali korrigálására.

Az egykori  kommunista országokra emlékeztető kommutatív törvényt ( a + b = b + a ) felejtsük el. Helyette az unortodox törvényt kell szerepeltetni. ( a + b = x & y – v # w ? z )

A kamatos kamat számítás fejezete, úgy ahogy van, használhatatlan. Mert 0 százalékos kamatnak a kamatos kamata is 0 százalék. Ha egy későbbi időszakban lenne valami csekélyke kamat, azt  15 %-os kamatadó terhelné.

Tanítanunk kell az árfolyam ingadozás tételét is. „A svájci frankban, vagy más valutákban  felvett kölcsönök kezelési költsége csekély, de a kockázat mérhetetlenül nagy.”

Nem szerepel a könyvben a Thalész-tétel sajtóváltozata. „Ha x eseményről senki nem értesül, akkor az meg sem történt. ( x = 0 )

A gazdasági matematika szabályai közé fel kell venni a kereskedelem nyelő-szabályát. „Ha az általános forgalmi adó kulcsát x százalékkal csökkentem, akkor az érintett termékek és szolgáltatások ára y százalékkal emelkedik. A különbözetet ( y - x ) a kis-, nagy- és középkereskedelmi cégek elnyelik.”

A vektoralgebra helyébe a elektoralgebra lép. „A választásoknál a szavazók 1/2  részének „igen” voksa az országgyűlési képviselőhelyek 2/3-ának biztos megszerzését jelenti.

Az imaginárius (képzetes) számokra vonatkozó szabályok közé fel kell venni  azt a  kényszerképzetet, hogy a hivatalos létminimumról meg lehet élni.

Végül a függvénytan fejezethez fel kell venni és az emelt szintű érettséginél tételként előírni a következő törvényt. „A képviselők a választás napján a választóktól függenek.       Képviselő = f (választó). Az utána következő 4 évben viszont a választók függenek a képviselőktől.  Választó = f (képviselő)

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr6213525303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása