Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Családi Nyílt Nap az Óbudai Egyetemen 2017. december 8-án

2017. december 07. - EuroAstra

 nyilto.jpgDrónszelfi, tésztahídtörés, alternatív hajtású autók, víz alatti robotok és felvételi tájékoztató előadások – ez csak néhány program, amivel az Óbudai Egyetem várja az érdeklődőket Családi Nyílt Napján, a Bécsi úti campusán. A rendezvény látogatói megismerkedhetnek a felsőoktatási intézmény karaival és képzéseivel, részletesen tájékozódhatnak az egyetem immár minden karán elérhető duális képzésről, valamint a felvételivel kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphatnak.

 

Az Óbudai Egyetem Családi Nyílt Napján a műszaki tudományok iránt érdeklődők belekóstolhatnak abba, hogy hallgatóként milyen lehetőségek várnak rájuk az egyetemen, előadásokat hallhatnak az itt folyó oktatásról, képzésekről, ösztöndíj-lehetőségekről, de akár egy-egy nyílt órára is beülhetnek. Az egyetem kutatói, oktatói és hallgatói bemutatják a műszaki és gazdasági tudományok területén elért eredményeiket, fejlesztéseiket, újdonságaikat.

 

A pénteken 9-14 óra között megrendezett programon a felvételi előtt álló diákok első kézből szerezhetnek információkat az egyetem jelenlegi hallgatóitól, akik inspiráló személyes történeteiket osztják meg velük és mesélnek azokról a sikerekről, amelyeket tanulmányaik által értek el, valósítottak meg, akár nemzetközi elismeréseket kivívva.

 

A nyílt napon az egyetem felvonultatja különleges innovációt is: víz alatti robotokat, pókrobotot (hexapod) és delta robotot, alternatív hajtású autókat és a tésztahíd törést, ahol kiderül, mekkora terhelés alatt roppan össze 1 kg tésztából készült hídszerkezet. Közelebbről is megismerhetőek a 3D nyomtatási technológia lehetőségei, valamint az olyan biztonságtechnikai eszközök, mint a RealScan 10 ujjnyomat- és ujjlenyomat felvevő eszközök és egy félbe vágott elektromos autót is megszemlélhetnek a látogatók.

 

A nyílt napon, az időjárástól függően, több időpontban „drónszelfizésre” is lehetőség lesz az egyetem belső udvarán, ahol Magyarország második legnagyobb drónjával három kamerás felvétel készül a résztvevőkről, amely utána letölthető lesz.

 

Az elmúlt évek kiemelkedően sikeres tevékenységeibe a Hallgatói Innováció Kiállítás nyújt betekintést, bemutatja, hogyan lett egy-egy kreatív ötletből új termék, konstrukció, illetve milyen szakmai tudás, innováció keletkezett.

 

A napjainkra jellemző információtechnológia rohamosan gyorsuló fejlődését szemléletesen mutatja be az egyetem állandó kiállítása, az IT Evolúció Kiállítás, ahol egyaránt láthatóak például a mára már történelemnek számító kezdeti mobiltelefonok, az első rádiókészülékek, a méretes adattárolók a mai kis memóriakártyák mellett, vagy akár az elektronikus távközlés fejlődésének íve a finommechanikától az űrkommunikációig.

 

Az Óbudai Egyetem nyílt napján a család minden tagja találhat számára érdekes programelemeket, miközben betekintést nyer a tudomány izgalmas világába, megismerheti a jövő trendjeit és akár egy jó szabadidős tevékenységet is találhat magának.

 

A Családi Nyílt Nap programja az alábbi linken megtekinthető. A belépés regisztrációhoz kötött.

 

  1. november 8.

Családi Nyílt Nap

Óbudai Egyetem

Budapest, Bécsi út 96/b.

 

http://events.uni-obuda.hu/events/2017/12/08/csaladi-nyilt-nap

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5513449105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása