Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

50 éves a Táncdalfesztivál

2017. november 23. - EuroAstra

tancdal.jpgAz év koncertshow-ja az Arénában. A Táncdalfesztiválok a hatvanas évek végén megmozgatták az egész országot. Az 1967-1968-as fesztivál 50 éves évfordulóján, 2018. január 13-án nagyszabású koncerttel idézik meg a magyar könnyűzene aranykorát.

 

A táncdalfesztiválok óta most először szólalnak meg a legendás slágerek az eredeti szimfonikus tánczenekari hangszerelésben, 60 fős zenekar kíséretében, XXI. századi modern látványtechnikával fűszerezve. Az Auditórium Hungaricum több nagysikerű Aréna rendezvény szervezőjeként, egyszeri és megismételhetetlen ünnepi gálával készül.

 

A Táncdalfesztiválok szerepe a hazai könnyűzene történetében vitathatatlan. Ötven évvel ezelőtt minden évben felhívást tettek közzé, mire amatőr, profi zeneszerzők és szövegírók tömegesen küldték be nyilvánosan addig el nem hangzott műveiket. A korai táncdalfesztiválok nagyon fontosak voltak: noha nem léteztek még a nézettség mérésének a maiakhoz fogható módszerei, de biztos, hogy a monopolhelyzetben lévő Magyar Televízió legnézettebb műsorai közé tartoztak, s ebből következően pillanatok alatt országosan ismertté és népszerűvé tehették a bennük szereplőket. Annak ellenére, hogy a táncdalfesztiválokat hivatalosan a dalok versenyeiként rendezték meg, a sikert természetesen az előadók aratták le.

 

  1. január 13-án Zalatnay Sarolta, Koós János, Poór Péter, Késmárky Marika, Soltész Rezső mellett új, fiatal tehetségek -Dolhai Attila, Koós Réka, Csonka András, Muri Enikő, Vastag Tamás, Egyházi Géza és Ambrus Rita- is színpadra lépnek. Újra felcsendülnek Aradszky László, Szécsi Pál, Máté Péter, Harangozó Teri, Toldy Mária és Kovács Kati legnépszerűbb dalai. Az est konferansziéi: Gálvölgyi János és Koltai Róbert. Zenei vezető és karmester: Wolf Péter.

  

Bizonyára sokak álma válik valóra azzal, hogy régi fényükben ragyogva, de új lendülettel ismét felcsendülnek az örökzöld slágerek:

Csak egy tánc volt,    Utánam a vízözön,    Nem várok holnapig,    Egy fiú a házból,

Jöjj vissza hozzám,     Most kéne abbahagyni,      Én, aki nálad jártam,   

Hol jár az eszem?    Rövid az élet,    Kislány a zongoránál,    Annál az első ügyetlen csóknál,

és további 19 korabeli listavezető dal.

Egy feledhetetlen, egyszeri színpadi show formájában megelevenednek

„Azok a csodálatos hatvanas évek”.

  

Az 50 éves a Táncdalfesztivál FB oldal követői minden héten nyereményjátékban vehetnek részt. A kérdésre helyesen válaszolók között pedig páros koncertjegyek találnak gazdára.

A Táncdalfesztivál egykor egy ország közös ügye volt. A jubileumi ünnepi koncert ezt a különleges hangulatot idézi fel. Tartsanak velünk!

 

https://www.youtube.com/watch?v=g2N-EvTA4-A&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/tancdalfesztival2018.hu

www.tancdalfesztival2018.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5913345457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása