Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Beszélgetés Máté apostollal

2017. október 12. - EuroAstra

mate_apostol.jpgMáté apostol. Jusepe de Ribera festménye. 1632

 

 - Monseigneur! Ön kiválóan ért a gazdasági ügyekhez. Egykor az Adó- és Vámhivatalban dolgozott szülőhelyén Kafarnaumban. Mit tanácsol államunk vezetőinek?

  - Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjetek, mindazt ti is úgy cselekedjetek azokkal.

  - A cégtulajdonosok, orvosok, pedagógusok, közalkalmazottak, színészek, majd minden társadalmi csoport pénzt, béremelést, adócsökkentést akar, sanyarú helyzetükre hivatkozva.

   - Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak.

   - A családok gyermekei ácsingóznak az Európai Unió nyugati országaira, mert ott magasabbak a jövedelmek. Igazándiból mindenki sóvárog a gazdagságért.

   - Ne gyűjtsetek kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják. És ne feledjétek:  könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni a mennyek országába.

   - Ezt értem és elfogadom. Még ha valaki minimálbérből él is, vagy közmunkás, akkor érthető. De ha valaki mélyszegénységben él?

   - Mindenkinek, akinek van, adatik és megszaporíttatik, akinek pedig nincsen, attól az is elvétetik, amije van.

   - Néha az állam sem biztos abban, hogy a munkaadók, vagy a munkavállalók érdekei elsődlegesek?

   - Senki sem szolgálhat két úrnak.

   - Tudja Monseigneur, nálunk az a gyakorlat alakult ki, hogy mindenki mástól várja a megváltást, a magasabb életszínvonalat és mindenki hibáztat valaki mást.

   - Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van? A gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre.

   - Végül is szeretnénk elindulni a jóléti állam felé. De mi lenne a megoldás?

   - Szoros az a kapu és keskeny az út, amely az élethez visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.

  - A társadalom megosztott. Sok honfitársunk bűnbaknak érzi magát. Ha Monseigneur hallaná, hogy lakossági fórumon, társasházi közgyűléseken, de még az önkormányzatoknál is, mit vágnak egymás fejéhez az emberek, megdöbbenne.

  - Aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is. És ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. És kérem, fejezzük be a beszélgetést. Még ma indulok Etiópiába, ahol hasonló társadalmi problémákkal küszködnek és tanácsot szeretnének kérni tőlem.

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3012954487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása