Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Fém, történelem, világhíres találmányok és rejtélyes raktár-nyomozás

2017. október 10. - EuroAstra

936_jpg.pngA Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum programjai a Múzeumok Őszi Fesztiválján. Vajon mit jeleztek régen harangkongatással? Mit tudunk a Petzvál-objekítvről? Milyen eszközök, műszerek segítik a tájékozódásunkat a földön, vízen vagy a levegőben?

 

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tagintézményei, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény és a Műszak Tanulmánytár egyebek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ idén októberben és novemberben a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretén belül megrendezett programjaival és gyermekeknek szóló foglalkozásaival.

 

A Tanulmánytár bámulatos kincsei között kutatva megismerkedhetünk a tudomány és technika történetével. Októberben világhíres magyar találmányok által inspirálva mi is feltalálókká válhatunk, saját találmányokat készíthetünk kreatív technikák segítségével. Ugyanitt november elején mindent megtudhatunk a tájékozódásról, majd saját szerkesztésű térképet és navigációs eszközöket készíthetünk. De ha kíváncsiak vagyunk, vajon hogy kerül egy mackó a teodolitok közé, ugyancsak a Tanulmánytárban a helyünk, ahol kalandos raktár-nyomozáson deríthetünk fényt a rejtélyre, majd filmet készíthetünk a nyomozásról.

 

Az Öntödei Gyűjtemény októberi programjai során a harangok hangjának titkait fedezhetjük fel és fémbe öntött történetekkel ismerkedhetünk meg Ganz bácsi műhelyében. Részt vehetünk az aradi vértanúk emlékére rendezett múzeumpedagógiai foglalkozáson, ahol megtudhatjuk, milyen történések vezettek az október hatodikai eseményekhez, hogyan kapcsolódik ehhez múzeumunk épülete és azt is, milyen tárgyakat használtak abban a korban az emberek.

 

Az Óvodapedagógusok Napján megtudhatjuk, miért érdemes már óvodában ismerkedni a múzeumokkal, ipari műemlékekkel, milyen lehetőségek rejlenek egy műszaki múzeumban az óvodás korosztály számára, és hogy hogyan segítheti egy múzeumlátogatás, múzeumi foglalkozás az óvodapedagógusok nevelő munkáját.

 

A programok egy része regisztrációhoz kötött. Látogassanak el a Közlekedési Múzeum megújult honlapjára, ahol a „Programok” fül alatt részletes tájékoztatást találnak a foglalkozások tartalmával, helyével és idejével, illetve a regisztrációval kapcsolatban: http://mmkm.run-it.hu/hu/programok

 

Programok:

Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény

Október 6. péntek: Múzeumpedagógiai foglalkozás az aradi vértanúk emlékére

Fém és történelem a 19. század közepén

Október 12. csütörtök: Súlytalan tömegek – ZABORA divatperformance

Október 13. péntek: Óvodapedagógusok Napja

Október 19. csütörtök: Múzeumpedagógiai foglalkozás – Színes HAraNGOK

Október 28. szombat: Családi alkotóműhely – Fémbe öntött történetek

 

Műszaki Tanulmánytár

Október 10. kedd: Múzeumpedagógiai foglalkozás – Világhíres magyar találmányok

November 3. péntek: Családi alkotóműhely – UniverZoom, avagy kalandok a lencsék mögött

November 7. kedd: Múzeumpedagógiai foglalkozás

Rejtélyes raktár-nyomozás a Tanulmánytárban

Regisztráció: muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu

 

www.kozlekedesimuzeum.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4512945117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása