Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Közös a cél: mindenki rendelkezzen nyugdíj-megtakarítással

2017. október 09. - EuroAstra

index_7.pngKözös a különböző nyugdíj-előtakarékossági termékeket értékesítő cégek célja: lehetőleg mindenki rendelkezzen valamilyen öngondoskodási formával – jelentette ki Nagy Csaba a brüsszeli Pensions Europe Kelet-Közép-Európai fórumának elnöke. Hasonló következtetésre jut Pandurics Anett és Szalai Péter is a hazai nyugdíjhelyzetről készített tanulmányában. Az interjú, illetve a tanulmány a Magyar Biztosítók Szövegsége (MABISZ) tudományos folyóirata, a Biztosítás és Kockázat legfrissebb, őszi számában olvasható.

 

A Biztosítás és Kockázat idei, harmadik számának nyitó írása Az ország-kockázatok mérése és kezelése címet viseli, és azokat a legelterjedtebb mérési módszereket mutatja be, amelyekkel kezelni és nyomon követni lehet az ország-kockázattal kapcsolatos tényezőket. Pap Máté és Homolya Dániel tanulmánya bemutatja, milyen különbségek lelhetők fel az ország-kockázatok és a szuverén kockázatok között. A szakértők írása szól arról is, milyen eszközökkel lehet csökkenteni az ország-kockázatokat, s közöttük bemutatja a politikai kockázatok kezelésére szolgáló biztosítási termékek piacát is.

 

A hazai nyugdíjrendszer, a nyugdíjkilátások és a lehetséges megoldások kiemelt szerepet kapnak a folyóirat őszi számában. Nagy Csaba a vele készült interjúban az 1994 óta fennálló önkéntes nyugdíjpénztári rendszer kilátásait és helyzetét elemzi. Az interjúban kitér arra is, hogy milyen szerepet kaphat majd a nyugdíjrendszer legfrissebb „hajtása”, a pán-európai nyugdíjpénztárak formálódó intézménye.

 

Az Európai Unió országai előtt álló egyik legnagyobb kihívás az állami nyugdíjrendszerek teherbíró képességének végessége, és az erre adandó optimális válaszok – hangsúlyozza tanulmányában Pandurics Anett és Szalai Péter. A tanulmány írói leszögezik, hogy a nyugdíjrendszerek fenntarthatósága egész
Európában aktuális kérdés, és szinte mindenütt napirenden van az állami nyugdíjrendszert kiegészítő megoldások szerepének növelése.

A Biztosítás és Kockázat rendszeresen teret ad a fiatal biztosításmatematikus nemzedék megszólalásának, ezúttal a Magyar Aktuárius Társaság (MAK) 2017. évi díjazottjának tanulmányát közli.

 

A friss számban olvasható egy OECD-tanulmány is, amely az Egy hatékony kiber-biztosítási piac működésének támogatása címet viseli, és olyan aktuális témát jár körül, mint a kiber-kockázatok elleni biztosítási fedezetek kérdésköre.

 

A téma aktualitását az is jelzi, hogy hogy az idei, 2017. november 7-én megrendezésre kerülő MABISZ-konferencia fő témája is a digitalizáció lesz. 

   

 

A Biztosítás és Kockázat legújabb száma az alábbi linken érhető el:

 

http://www.mabisz.hu/hu/esemenyek-publikaciok/719-biztositas-es-kockazat-4-3.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr7412938833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása