Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Komplex intézményi fejlesztések az Óbudai Egyetemen

2017. október 02. - EuroAstra

fejleszt.jpgAz Óbudai Egyetem konzorciumi vezetésével megvalósuló projekt kiemelt célja, hogy növelje a felsőfokú végzettség megszerzését, különösen a hátrányos helyzetű tanulók körében, elősegítse az oktatás különböző szakaszai közötti átmenetet és erősítse a képzési portfóliók munkaerő-piaci relevanciáját.

 

A pályázat jelentősen hozzájárul az Óbudai Egyetem által nyújtott felsőoktatási szolgáltatások hozzáférhetőségének javításához, valamint elősegíti a hallgatók vállalkozói készségeinek és képességeinek fejlesztését, növelve ezáltal a szakember-utánpótlás igények kielégítését a képzésekkel érintett területeken. A projekt megvalósításakor hangsúlyos szerepet kap a versenyszféra bevonása a gyakorlatorientált oktatásba, a gazdasági szereplőkkel, különösen a kis- és középvállalkozásokkal való kapcsolatok fejlesztése.

 

Két kevésbé fejlett régióban új képzési helyszín létrehozására és képzési szolgáltatás kiszervezésére kerül sor: az Óbudai Egyetem salgótarjáni telephelyén, valamint a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban kívánja oktatási, képzési és szolgáltatási portfólióját bővíteni, konzorciumi együttműködésben a Kisvárda Első Közösségi Nonprofit Oktató Kft-vel. Hosszú távú cél, hogy ezek a kedvezményezett járásban lévő intézmények jelentős szerepet vállalva a nem-iskolarendszerű képzésekben is, valódi szellemi központként működjenek, és a helyi gazdaságfejlesztés tényezőivé váljanak.

 

A konzorcium négy régiót érintő komplex fejlesztést kíván megvalósítani, melynek közvetlen hatásai a kevésbé fejlett régiókban és közvetett hatásai a Közép-Magyarországi régióban egyaránt kimutathatók lesznek.

 

A projekt megvalósítási helyszínei az alábbiak:

  • Az Óbudai Egyetem képzési székhelye, telephelyei; Közép-Magyarországi régió, Budapest
  • Az Óbudai Egyetem képzési telephelye; Közép-Dunántúli régió, Fejér megye, Székesfehérvár, Alba Regia Műszaki Kar
  • Új telephely létrehozása kevésbé fejlett régióban, területi lefedettség bővítése érdekében; Észak-Magyarországi régió, Nógrád megye, Salgótarján
  • Közösségi felsőoktatási képzési központhoz kapcsolódó szolgáltatásfejlesztés területi lefedettség bővítése érdekében; Észak-Alföldi régió, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Kisvárda.

 

A 2017. június 1. és 2020. május 31. között az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés összesen 1,215 milliárd forintot biztosít felsőoktatási szolgáltatások minőségének fejlesztésére.

 

https://www.uni-obuda.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr6712914747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása