Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Szombaton baleset lesz a 6-oson!

2017. szeptember 22. - EuroAstra

baleset.jpgMint Örkény egypercesében - már most szólunk. Nagyszabású szimulált komplex mentési bemutató a XII. Pécsi Sürgősségi Napokon. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagógiai Intézete immáron tizenkettedik alkalommal rendezi meg éves konferenciáját, a Pécsi Sürgősségi Napokat.

 

A konferencia egyik fő témája a katasztrófa készültség és kockázatértékelés az egészségügyi ellátás szempontjából. Ezzel összefüggésben, a konferencia második napjára nagyszabású bemutató jellegű, szimulációs kimentési gyakorlatot valósítanak meg.

 

Az eseményen közreműködőként az Országos Mentőszolgálat Dél-Dunántúli Regionális Mentőszervezet, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a Pécsi Városi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt, a PTE Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztálya, a Baranya Megyei Kormányhivatal Megyei Védelmi Bizottság és a PTE UNIV Tv is részt vesznek. Az esemény során mentőtiszt hallgatók is bevonásra kerülnek, mégpedig az különböző sérülések imitálásában, illetve a tényleges ellátásban is.

 

A káresemény forgatókönyve szerint a 6. számú főúton Szigetvár irányába közlekedő tartálykocsi vezetője a Rét utca és a 6-os út kereszteződésében ismeretlen okból a szemben szabályosan közlekedő helyijáratú busszal frontálisan ütközik. A káresemény felszámolása során a helyszíni teendők mellett a sérültek ellátása a későbbiekben intézményi szinten is nyomon követhető lesz, hiszen a sérültek ellátása a PTE Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztályán folytatódik.

 

A rendezvény célja az egyes rendvédelmi- és társszervek közötti együttműködés, közös gyakorlás lehetőségének megteremtése. Az esemény során videó dokumentáció is készül, melynek segítségével további cél a rendezvényt követően az ellátás kiértékelése, és oktatási anyag készítése.

 

A bemutató nyilvános, így minden érdeklődő számára megtekinthető.

 

A rendezvény idejére a forgalmi rend az alábbiak szerint változik meg:

Pécsett 2017. szeptember 23-án 14 óra és 17 óra között szimulációs kimentési gyakorlat miatt teljes szélességében elzárják a járműforgalom elől a József Attila utca Szabadság utca és Petőfi Sándor utca közötti szakaszát.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az esemény csak gyakorlat, ezért kérjük, hogy azzal kapcsolatban ne tegyenek bejelentést!

Kérjük a járművezetőket, hogy az érintett időszakban a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

 

A bemutató időpontja:

  1. szeptember 23. (szombat) 14 óra

Pécs, 6. sz. főút és Rét utca kereszteződése

 

https://www.facebook.com/events/1276227102408815

http://psn-etk.eu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4112884806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása