Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Kétezer adag húsételt kaptak a Máltai SE futball edzéseire járó gyerekek

2017. szeptember 17. - EuroAstra

malta.jpgAz adományt Kozma Imre atya vette át. Kétezer adag húsételt adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesület edzésein rendszeresen résztvevő hátrányos helyzetű gyerekeknek a Magyar Termék Nagydíjjal frissen kitüntetett Mar-Ne-Váll Kft.

 

A debreceni székhelyű vállalat az egyesület saját nevelésű fiatal sportolóinak kíván ezzel segítséget nyújtani, tudva azt, hogy az edzés náluk nem bemelegítéssel, hanem csoportos étkezéssel kezdődik, mivel sok gyermek a nap folyamán ekkor jut először ételhez.  A Party Miiix – Csirkemell falatokat Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, Kiss Dávid, a Máltai SE ügyvezetője és Tóth Keve, a Máltai SE szakmai vezetője vette át a csapattal szeptember 8-án, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Országos központjában. A Mar-Ne-Váll Kft. mezszponzoráció keretében 5 millió forintos támogatást is nyújt a csapatnak.

 

A parlamentben Magyar Termék Nagydíjjal szeptember 5-én kitüntetett Mar-Ne-Váll Kft. kétezer adag húsételt adományozott a Máltai Szeretetszolgálat SE edzésein rendszeresen résztvevő hátrányos helyzetű gyerekeknek. A kétezer adag díjnyertes Party Miiix elnevezésű Csirkemell falatokból álló adománnyal a Máltai Szeretetszolgálat SE programját, a mozgás népszerűsítését és a szociális segítségnyújtást kívánják támogatni. Az adományt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, Kiss Dávid, a Máltai SE ügyvezetője és Tóth Keve, a Máltai SE szakmai vezetője vette át a csapat néhány tagjával együtt, szeptember 8-án.

 

„Az ember a reményből él – emelte ki Kozma Imre atya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke.  És én azt hiszem, hogy ezek a fiatalok valóban megtestesítik a reményt, hordozzák, mint közösség is, hogy minden helyzetből vezet út egymás felé. Ha az ember a közösségekben megtalálja a helyét, akkor fölépül az élete. Nekünk fontos törekvésünk, hogy a sport segítségével is ezt az összetartozást, ezt az egymásra figyelést, ezt az egymásért való küzdelmet valamiképpen elültessük a fiatalok szívében. Higgyenek abban, hogy van út egy teljesebb élet felé. A Teremtő egymásra bízott bennünket, ezért a legfontosabb lépésünk, ha egymás felé fordulnunk. Amikor jótékonykodunk, feltámad bennünk a felebaráti szeretet, ami az egyetlen kiút önmagunkból és bejárat a másik emberhez. A hátrányos helyzetű családok gyermekeinek megsegítése egyik legfőbb feladatunk, mert a gyermekeink jövője nagyban tőlünk függ, a felelősség vállalásától – tette hozzá Kozma Imre atya.

 

„Bízunk benne, hogy egyre többen megértik a közösségért felelős cselekvés szemléletének fontosságát, és beépítik azt saját értékrendjükbe, akár személyekről, akár szervezetekről legyen szó - mondta Markovits László a  Mar-Ne-Váll Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója. A hazai élelmiszeripari piac egyik legkorszerűbb gyártósorával rendelkező vállalat fejlesztései középpontjában a minőségi és az egészségtudatos termékek állnak, a felajánlott ételek is kiváló minőségű ízletes húsok és gondosan kiválasztott szószok. Szerettük volna megosztani a győzelmünk örömét a futballistákkal, hogy étkeztetésük támogatásával hozzájárulhassunk sikeres szereplésükhöz. Nagyon fontosnak tartjuk a Máltai Szeretetszolgálat labdarúgó programját, mert a szociális támogatás mellett közösséget épít és perspektívát nyújt a fiataloknak” – nyilatkozta a tulajdonos-ügyvezető igazgató.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2013-ban alapított sportegyesületet, tudva azt, hogy a labdarúgás a közösség építés mellett a szociális munkának is nagyon hatékony eszköze. Kiss Dávid, a Máltai SE ügyvezetője elmondta: „a Máltai SE a sporttal teremt esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek, akik közül több mint kétszázan igazolt játékosként lépnek pályára az ország számos pontján. Különböző településen (Gyulaj, Monor, Miskolc-Avas, Miskolc-Lyukóvölgy, Tarnazsadány, Tatabánya, Tarnabod, Erk, Tiszabura, Tiszabő, Pécs) több mint kétszáz tagunk van. A karitatív szervezet sportegyesülete sajátos szerepet tölt be a gyerekek életében, hiszen az edzés náluk nem bemelegítéssel, hanem csoportos étkezéssel kezdődik, mivel sok gyermek a nap folyamán ekkor jut először ételhez, pályára pedig az léphet, aki bemutatja a házi feladatát. A sport a közösséghez tartozás biztonságát jelenti, ezen felül célt és sikerélményt ad a fiataloknak.”

 

Tóth Keve, a Máltai SE szakmai vezetője úgy fogalmazott: „nálunk a sikert nem csak a gólok jelentik. Boldogok vagyunk, hogy egyesületünkben egyre többen átélhetik azt, ami egy futballpályán és egy összetartó csapatban megélhető. A stáb jelentős eredménynek tekinti, hogy sikerült a futballpálya szabályait, morálját megismertetni kis sportolóinkkal, akik közül egyre többen fogadják el a tanulás és az iskola mellett az edzések és a mérkőzések meghatározta napirendet. Rendszer kerül a srácok életébe, és akármennyire furcsán hangzik, de ebbe beletartozik az étkezés is. Éppen ezért örülünk a Mar-Ne-Váll Kft. támogatásának.”

 

http://www.marnevall.com

http://www.maltai.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr3612868292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása