Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Fekete Nándor orgonaművész látványkoncertje - Zene a képekben

2017. szeptember 14. - EuroAstra

feketen.jpgBeindult az őszi szezon Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban, folytatódik az Örömzene sorozat is. A koncertsorozat szeptemberben újra a komolyzene kedvelőknek kedvez, hiszen a komolyzene sokszínűségét igyekszenek eljuttatni mindenkinek.

 

A sorozat első darabjaként 2017. szeptember 14-én, csütörtökön egy igazán különleges előadással készülnek a közönségnek, ugyanis egy orgona koncertnek lehetnek szem- és fültanúi az érdeklődők.

 

Fekete Nándor orgonaművész fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncertje, a művelődési ház Báltermében látható és hallható. A többszörösen nívódíjazott, kiváló zeneakadémiai diplomát szerzett előadónak - Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával a birtokában - több száz telt házas, nagy sikerű templomi, rendezvénytermi és szabadtéri hangverseny fűződik már a nevéhez.

 

„Zene a képekben” címmel ezúttal egy olyan programzenei összeállítást álmodott meg, amely már a zenével egyenrangú szintre emeli a látványelemeket. A hangversenyen a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben. Ennek köszönhetően a publikum még jobban megérti és átéli az éppen soron következő orgonadarabot.

 

A fotósorozat elkészítéséhez minden adott volt abban a városban, ahol zenei pályafutása kezdetét vette, Miskolcon. Így jött az ötlet, hogy eme összművészeti produkcióra K. Orosz Ila fotóművészt kérje fel, aki helybeliként ismeri a környék összes csodáját.

Az egyórás látványkoncerten sokak által ismert, világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel, és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket, a varázslatos hangulatú képek mellett.

 

A program:

  • Antonio Vivaldi: A négy évszak – Tavasz, Tél
  • Ludwig van Beethoven: Holdfény szonáta, Örömóda
  • Edvard Grieg: I. Peer Gynt szvit

 

  1. szeptember 14. 18:00

Zene a képekben

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár

Budakalász, Szentendrei út 9.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YYCjU_1qg9g

www.nandorgona.hu

www.koskarolymh.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr8912825402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása