Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

A legmodernebb gyártási technológiákra készíti fel a középiskolásokat a thyssenkrupp Jászfényszarun

2017. augusztus 31. - EuroAstra

aaa_3.jpgTöbb mint száz középiskolást oktatnak szeptembertől automatikai technikus képzés keretében. A thyssenkruppnál oktatott digitális vezérlés a jövő gyártástechnológiájának alapja, aki a thyssenkrupp tanműhelyében helytáll, az új gyárban is jól tud teljesíteni. A legjobb tanulóknak állást biztosít a konszern.

 

Augusztus 29-én hivatalosan is átadták Jászfényszarun azt a tanműhelyt, amelyben szeptember elsejétől a német thyssenkrupp a konszern egyik legmodernebb gyártási technológiával bíró gyárának működtetéséhez szükséges alapismerteket oktatja hazai középiskolásoknak. A Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy- Vízügyi Szakgimnázium, valamint a Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium összesen több mint száz tanulója a világ élvonalát jelentő technológiák alapjait sajátíthatja el Jászfényszarun. A tanműhelyben, amely a Jászfényszaru Ipari Centrum (JIC) Vállalkozói Házában kapott helyet, a 12 fős csoportok részére 6 munkaállomást rendeztek be, és az automatika technikus képzés keretében digitális- és impulzustechnika tematikát oktatnak. Az oktatási együttműködésről szóló megállapodást ünnepélyes keretek között Marc Eckstein de Bastos, a thyssenkrupp ügyvezető igazgatója, Szabó László, a Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója; Hicsó György, a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy – Vízügyi Tagintézményének igazgatója és dr. Sziráki András, a JNSZ Kamara elnöke írták alá.

Reményeim szerint hamarosan többeket is kollégaként üdvözölhetek majd a vállalatunkhoz tanulni érkező fiatalok közül. A tanműhelynek, akár csak az egész beruházásnak, mindannyian a nyertesei vagyunk: nyert Magyarország és nyertek az itt élők, hiszen a világ élvonalába tartozó technológia és tudás érkezik ide, és nyert vállalatunk, a thyssenkrupp, mert megbízható és képzett munkatársakra tehet szert.” – fogalmazott Marc Eckstein de Bastos, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft ügyvezető igazgatója.

Mint ismeretes, jövő évtől kezdve Magyarországon magyar mérnökök tervezte elektromechanikus kormányrendszereket (C-EPS) és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt majd a thyssenkrupp Jászfényszarun. A zöldmezős, több mint 30 milliárd forintos beruházással épülő gyár szinte teljesen elkészült, a vállalat jelenleg is várja a szakemberek jelentkezését például esztergálásra, szerelésre, forgácsolásra, hőkezelésre, de például méréstechnikusokra, logisztikai munkatársakra, karbantartókra és mérnökökre is szükség lesz, hiszen közel 500 új munkahelyet teremtenek majd.

A Magyarországon elsősorban a vállalat budapesti kompetenciaközpontjában fejlesztett „okos” kormányrendszereiről és önvezető autókkal kapcsolatos projektjeiről ismert thyssenkrupp a jászfényszarui gyárában is a világ élvonalába tartozó, innovatív autóipari termékeket készít majd. A vállalat győri gyáregységében az Audi számára készítenek futóműveket just-in-sequence rendszerben, valamint Debrecenben jelenleg is zajlik egy közel 11 milliárd forint értékű zöldmezős beruházással egy rugó és stabilizátor gyár építése, amely mintegy 250 embernek ad majd munkát.

A 2017 szeptember 1-től induló oktatás során automatika technikusi képzés indul, amely a tudás, a gyakorlati jártasság és az attitűd fejlesztésére fókuszál. A fiatalokat valós és szimulációs állomásokon egyaránt oktatják. A képzés során egyéni és csoportos feladatokkal igyekeznek átadni a projekt szemléletét és a világ élvonalába tartozó vállalat munkakultúráját. 

A jászfényszarui tanműhelyben a jól teljesítő fiatalokat szakmai utazással és pénzbeli juttatással is motiválja a konszern a további ismeretszerzésre. A tanműhely valamennyi költségét - ideértve a középiskolások szállítását, kiegészítő étkezését is - a thyssenkrupp fedezi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4212789566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása