Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Szamárfület mutattak az időjárásnak

2017. augusztus 22. - EuroAstra

szamarf.jpgA vasárnapi borongós idő ellenére jó hangulatban, minőségi programokkal és sok játékkal búcsúztatták a nyarat a VI. Szamárfül Családi Fesztivál (lásd: http://euroastra.blog.hu/2017/08/18/harom_nap_a_gyermekeke_jon_a_szamarful_fesztival) résztvevői augusztus 18-20. között, a Zsolnay Kulturális Negyedben.

 

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt tartalmas kikapcsolódást kínált. Összesen több mint 100 program: koncertek, báb-és gyermekszínházi előadások, játszóházak, kézműves műhelyek, művészeti és természettudományos ismeretterjesztő foglalkozások várták az érdeklődőket. A vasárnapi rossz idő ellenére egyetlen program sem maradt el és az eső sem szegte kedvét a látogatóknak: a gyerekek nagy mosollyal és persze szamárfüllel a fejükön élvezték a háromnapos rendezvényt. A legtöbben a régióból érkeztek, de a fesztivál hírneve egyre nagyobb, így már az ország távolabbi pontjairól is vonzott látogatókat.

 

Telt ház előtt énekelt Palya Bea, aki kiemelte, hogy remek közönség fogadta Pécsett; a Kolompos együttes koncertjén pedig az egész Pirogránit udvar vonatozásba kezdett. Nagyon népszerű volt a Karzat Színház Mester Tér című programja, nem maradtak szabad helyek a bábszínházi előadásokon és közel 100 egyedi táska készült a Medence Csoport: RE+CONCEPT Műhelyében.

 

A fesztiválon megnyílt az országban a legnagyobb játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás, a JáTECHtér, ahol kb. 200 játék próbálható ki. A JáTECHtér a következő öt hétvégén szombat-vasárnap várja a látogatókat a Látogatóközpontban.

(lásd: http://euroastra.blog.hu/2017/08/19/az_orszag_legnagyobb_konzolos_jatszohaza_nyilt_a_zsolnay_negyedben) A gyerekek boldogan vették birtokba a fesztivál kabalaállatait, különösen nagy sikert aratott a szamárcsalád legújabb tagja, a Bohém Nagybácsi.

 

Öröm végignézni ilyenkor a Negyeden, mindenütt boldogan rohangáló gyerekek és elégedett szülők. Az a célunk, hogy ez ne csak három napig tartson, ezért is örülünk annak, hogy a játszótérfejlesztés során kihelyezett hinták nagyon népszerűek voltak a fesztiválon, bízunk benne, hogy ez továbbra is így marad – mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

 

www.szamarfulfesztival.hu

 

Lantai József

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr4912770756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása