Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

Pályamódosítások

2017. augusztus 18. - EuroAstra

fejleckep.pngA neve elhallgatását kérő, pályamódosításért és tanácsadásért felelős helyettes államtitkár néhány szakmát ajánlott a felsőoktatási intézménybe fel nem vett diákoknak, a választott orvosi, mérnöki, tanári, gyógypedagógus és egyéb szakmák helyett.

Gyertyaöntő. Bármennyire is a XXI. században élünk, gyertyákra mindig szükség van. Templomokban, intim vacsorákhoz, otthoni ünnepeknél gyertyát gyújtunk. Kell hozzá kanóc, öntőforma, edény az olvasztáshoz és viasz. Ez utóbbi lehet fehér, vagy színes. Olvadáspontja 60 Celsius fok, legjobb ilyen hőfokú vízben felolvasztani. Vigyázat, tűzbeszélyes!

Vándorköszörűs. Egy kerékpár könnyen átalakítható köszörülő szerkezetté. Álljunk meg hetivásárok, bevásárlóközpontok környékén, rögzítsük a járművet és hajtsuk lábbal a köszörűkövet. Lehet biztatni a megrendelőket. Hölgyek, urak, idesüssenek. Késeket, borotvát, ollót pillanatok alatt élesre köszörülök. Olcsón és jól dolgozom.

Rikkancs. Megbeszéljük az újságárussal, adjon egy köteg napilapot, bulvár hetilapot. Aluljárókban, forgalmas helyeken szólongassuk a vevőket. Minél hangosabban. Óriási szenzáció! Feltörték a szegény vállalkozó lakását. Elvittek tíz kiló ezüsttárgyat, aranygyűrűket. karkötőket, nyakláncokat, értékes festményeket. A rendőség óriási erőkkel nyomoz. Részletek a lapban.

Szemfelszedő. Hiába az űrtechnika, okos telefon, intelligens robot, a női harisnyákon olykor leszalad a szem. Ne dobjuk ki. A környezettudatos nő takarékos. Ha valamibe beakad a harisnyája, elviszi a szemfelszedőhöz. Aki selyemharisnyát, nejlonharisnyát egyaránt rendbe hoz úgy, hogy csak közelről megnézve látszik a javítás. Akkor meg már úgyis mindegy.

Bakter. Derítsük ki, hol van olyan vasúti átjáró, ahol még nincs sorompó. Keressük fel a MÁV személyzeti igazgatóját. Mélyen tisztelt uram. Vállalkozom bakternak. Ha kell, számlát is adok. Ha jön a vonat, leeresztem a sorompót. Amikor a vonat elhaladt, ismét felkurblizom. Ha közeleg egy jármű, integetek. Alkalmazzon, nem bánja meg.

Jeges. Mostanában előfordul, hogy a lakásban, családi házban kikapcsolják az áramot, mert kicsit késtünk a számla kiegyenlítésével. Keressük fel a károsultakat, biztassuk, hogy vegyen egy jégszekrényt. Majd mi naponta hozzuk a jeget. Vége az élelmiszerek megromlásának, friss marad a hús, gyümölcs, készétel.

Gázszerelő. A szakma szép, de kérem a diákokat, ne próbálkozzanak, mert már most is   300 százalékos a túljelentkezés.

Láng Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr812758722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása