Közérdeklődésre számot tartó témák Internetes magazinja

EuroAstra Internet Magazin

5 tévhit a programozásról, amit ideje elfejtened

2017. augusztus 17. - EuroAstra

metu_jump_3_small.jpgÍgéretes, kreatív munka, amivel akár világhírű is lehetsz – ugye nem a programozásra gondolnál először? Pedig több ezer vonzó állás várja a programozókat Magyarországon, a kódolással kapcsolatos tévhitek miatt mégis sokan nem vágnak bele életük nagy lehetőségébe. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) egy új programozóképzést indít METU JUMP néven, ennek apropóján pedig összegyűjtötte a legnagyobb félreértéseket, amelyek a programozás körül keringenek.

 

  1. Lányoknak nehezebb megtanulni a programozást, mint a fiúknak

 

Ismerjük a közhelyet, hogy a lányok általában humán, a fiúk pedig inkább reál beállítottságúak, de azért ezt ne vegyük véresen komolyan, hiszen ismerünk női közgazdászokat és férfi költőket. Nemtől függetlenül lehet könnyű vagy nehéz valakinek elsajátítania a programozáshoz szükséges különböző képességeket; lányok és fiúk is más szemszögből nézik a dolgokat, így másképp is tanulnak, azonban nem az ember neme határozza meg kiből lesz jó programozó, hanem az elkötelezettség és a folyamatos ismeretszerzés.

 

  1. Több éves képzés után lehet valakiből programozó

 

Mindannyian hallottuk a rémisztő legendákat a fél felnőttkorukat egyetemen töltő programozópalántákról, pedig nem ez az egyetlen út a kódolás felé: akár néhány hónapos kurzus során is elsajátítható egy programozási nyelv. Ha komoly szakmai pályafutást szeretnél, akkor érdemes tovább képezned magad és több programozási nyelvet is megtanulnod. Azonban, ha még csak érdeklődés szintjén van meg benned a gondolat, válassz inkább egy rövidebb kurzust, amely során kiderül, mennyire fekszik neked ez a pálya.

 

  1. A programozók monoton munkát végeznek, amely nem igényel kreativitást

 

Ezzel a fejlesztőkről mondjuk, hogy fantáziátlan, monoton emberek, akiknek pont olyan munka való, ahol kockákat kell naphosszat egymásra pakolni. Valójában a program tervezése során magas szintű kreativitásra van szükség ahhoz, hogy a programsorok végül ne csak hasznos, de könnyen használható, izgalmas és trendi alkalmazásokká álljanak össze. Ne feledd, a Tindert és a Spotify-t is kreatív programozók alkották! Biztos neked is van egy olyan izgalmas ötleted, amit szeretnél megvalósítani…

 

  1. A programozók kiváló matekosok

 

Nem kell óvoda óta ismerned a deriválás művészetét ahhoz, hogy elkezd a pályát, hiszen a programozáshoz ma már alapvetően nincs szükség magas szintű matektudásra. Napjainkban a felhasználóbarát programozói felületek nagyban megkönnyítik a fejlesztők dolgát, akik így angol nyelven fogalmazhatják meg a parancsokat. Ami elengedhetetlen viszont, az a kódoláshoz szükséges logikus gondolkodás, ezen kívül sokat számít a jó kommunikációs készség, hiszen ez csapatmunka, így folyamatos interakcióra van szükség.

 

  1. Csak a zseniknek van helye a szakmában

 

Megvan a hiperintelligens, introvertált hacker képe, aki pár óra alatt feltöri bármelyik bank információs rendszerét, és soha nem kapják el, mert egy zseni? Az igazság az, hogy a programozáshoz nem kell lángésznek vagy kiemelkedően tehetségesnek lenni, kitartó tanulással és gyakorlással sajátítható el a pályához szükséges tudás.

 

Te mennyit tudtál ezek közül?

 

A kódolás izgalmas hivatás, ami számos készséget igényel, és mindig tudsz újat tanulni. Ha úgy érzed, benned rejlik a jövő programozója, de még van kérdésed, akkor ne habozz, menj el valamelyik képzés nyílt napjára. Augusztus 24-én a METU JUMP infóestjén például lehetőséged lesz izgalmas és kreatív feladatokon keresztül ízelítőt kapni a programozásban rejlő lehetőségekről és kihívásokról.

http://metujump.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://euroastra.blog.hu/api/trackback/id/tr5012756126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása